Kelemen Hunor: Politic, situatia creata de anchetarea lui Ponta este din ce in ce mai imposibila. Nu e bine pentru Romania

M. B. | 15.06.2015

Pe aceeași temă

Președintele UDMR, Kelemen Hunor , a declarat marți seara, la Digi24, că situația politică ce a fost creată de cazul premierului Ponta devine din ce în ce mai imposibilă și nu face bine României.

 

În opinia lui Hunor, premierul trebuia să demisioneze după începerea urmăririi penale.

 

"Acest lucru nu înseamnă că e vinovat, că e nevinovat. Prezumția de nevinovăție trebuie să funcționeze și pentru premier, indiferent că ne place, că nu ne place, e simpatic, nu e simpatic. Din punct de vedere politic devine din ce în ce mai imposibilă această situație și nu e bine pentru România", a explicat preşedintele UDMR.

 

El a atras atenția că Parlamentul nu a blocat decât acuzația privind conflictul de interese, în virtutea Constituției.

 

„Ei au decis într-un fel, nu vreau să comentez. Este dreptul Parlamentului, că e corect sau nu e corect. Trebuie schimbată legea dacă nu vrem acest drept pentru foștii miniștri, miniștri, premieri, pentru cei care sunt în Guvern. Dacă nu vrem această posibilitate, acest instrument legal, constituțional trebuie schimbată legea. (…) Problema e cum poate fi făcută în așa fel procedura încât ancheta să nu fie blocată. Se poate recurge la fel de fel de variante. Cum au făcut francezii, prima dată dau un vot în alb pentru orice caz care în interiorul mandatului de patru ani se poate întâmpla. Dar eu nu cred că nu trebuie aruncat copilul cu apa”, a mai spus Kelemen Hunor la Digi24.

 

Despre participarea lui Ponta la ceremoniile de la Baku: O greșeală politică

 

„Prezența premierului la Baku a fost o greșeală politică. Trebuia să trimită ceva, dacă dorea o prezență guvernamentală la un nivel mult mai mic. Ministrul Sporturilor, era o discuție. A fost o greșeală politică", a declarat Kelemen Hunor.

 

Este însă dreptul oricărui român să se opereze unde dorește, a spus liderul UDMR despre internarea premierului într-o clinică privată din Turcia:

 

"Și dacă pleacă în concediu trei zile, patru zile și dacă e internat în spital deleagă atribuțiile către un vicepremier. Acum există un singur vicepremier, Gabi Oprea, și a delegat atribuțiile. Aici nu văd o problemă. Putem discuta dacă e bine să se opereze în străinătate, e o discuție absolut utilă, dar soarta țării nu stă în operația de genunchi a șoferului, a SPP-istului sau a premierului. Orice cetățean poate să se opereze unde dorește. Țara nu e blocată din această problemă sau lucrurile nu sunt blocate din cauză că se operează premierul și Guvernul e condus de un vicepremier. E un lucru absolut formal. Mie nu-mi lipsește Victor Ponta în aceste zile. Am alte preocupări", a mai spus preşedintele UDMR.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22