Kelemen Hunor: România nu a mai avut un proiect viabil după aderarea la UE

Redactia | 16.03.2018

„Politica românească este cunoscută pentru lupta acerbă împotriva celuilalt”, a spus președintele UDMR Kelemen Hunor cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, care adaugă că România nu are „o viziune, un proiect viabil”.

Pe aceeași temă

 

 

”Dar oare ţara în care trăim, România, ştie spre ce direcţie să se îndrepte? Deoarece această ţară nu are o viziune, nu are un proiect viabil. Aderarea la UE a fost ultimul scop comun. Şi asta a fost acum zece ani. Spre ce ne îndreptăm? Ce vrem? Care sunt obiectivele noastre? Elita politică românească nu poate să se pună de acord nici măcar asupra unei linii de autostradă, dar nici asupra direcţiei în care ar trebui îndreptate educaţia şi sănătatea. Politica românească este cunoscută, astăzi, pentru lupta acerbă împotriva celuilalt, deşi ar trebui să se concentreze pe construcţie şi dezvoltare”, a spus Kelemen Hunor în mesajul transmis la Satu Mare, cu ocazia Zilei Maghiarilor de pretudindeni.

 

Acesta a afirmat că în acest an societatea românească şi societatea maghiară din Transilvania ar trebui să aibă ”un dialog despre un acord în privinţa viitorului”.

 

”Astăzi, adevăratul act revoluţionar din această ţară ar fi dacă am putea reda speranţa, credinţa într-un viitor viabil. (...) Chiar dacă nu vom putea împărtăşi niciodată trecutul, ar trebui să planificăm împreună viitorul nostru comun. Şi cu asta am ajuns şi la cea de-a doua condiţie: să definim un proiect mare, comun, un obiectiv major comun pentru care putem mobiliza toate forţele”, a mai spus Kelemen Hunor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22