Kelemen Hunor: UDMR este de acord cu amanarea reexaminarii Codului fiscal

M. B. | 24.08.2015

Pe aceeași temă

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că e mai bună soluția amânării discuțiilor pe Codul fiscal, decât respingerea cererii de reexaminare a legii, dar a adăugat că soluția trebuie găsită rapid, pentru a nu se transmite un mesaj de instabilitate politică și nesiguranță.

 

“Într-adevăr, după discuțiile tehnice trebuie și o asumare politică în ceea ce privește soluția tehnică de săptămâna trecută și trebuie să se întâmple cât mai repede. Oricum, o amânare e mult mai bună decât o respingere a cererii de reexaminare și eu cred că în câteva zile trebuie lămurită toată povestea aceasta, fiindcă nu e bine coaliția să transmită un mesaj de instabilitate politică, de nesiguranță către cetățeni, către mediul de afaceri și către partenerii internaționali”, a declarat Kelemen Hunor, pentru Agerpres.

 

CITIȚI ȘI: Coalitia de guvernare decide amanarea dezbaterii Codului Fiscal. Victor Ponta: Eu mi-am facut datoria, am venit cu un Cod foarte bun

 

UDMR dorește o soluție “cu nuanțe, cu argumente”, astfel încât să nu se depășească limitele de deficit bugetar pentru 2016-2017 și să existe spațiu fiscal pentru reducerea TVA.

 

“Eu cred că trebuie să vină cu o propunere, cu o soluție, cu o altă soluție, PSD-ul, cu nuanțe, cu argumente, fiindcă săptămâna trecută într-adevăr am ajuns de la 19 la 20% TVA, amânarea anumitor taxe sau anumitor măsuri din Codul fiscal. Se poate nuanța mai departe, important este să găsim o soluție pentru a păstra deficitul anului viitor 2016-2017, deficitul de 2% - maxim 2,1-2.2%, să nu depășim acest deficit și în interiorul acestui deficit să avem și spațiu fiscal pentru a reduce TVA-ul. Este o prioritate” a mai spus Hunor.

 

UDMR va accepta invitația la dialog pe această temă și susține că la începutul sesiunii parlamentare trebuie să se ia o decizie referitoare la Codul Fiscal.

 

“Vom accepta invitația la dialog, mi se pare absolut normal să existe dialog între Opoziție și Putere, între Putere și Opoziție. Acum să vedem dacă va fi miercuri, dacă va fi joi. Vor fi discuții politice de această dată, așa am înțeles și așa cred că e și bine, dar la începutul sesiunii parlamentare cel târziu trebuie o decizie. (...) Nu e indiferent care e decizia, dar trebuie decizia. Fiindcă nu trebuie să transmiți un mesaj de nesiguranță și de instabilitate”, a explicat Kelemen Hunor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22