Kelemen Hunor: UDMR isi exprima solidaritatea cu primarul si viceprimarul din Miercurea Ciuc. Protestam impotriva hartuirii colegilor nostri

P.c. | 01.05.2015

Pe aceeași temă

Kelemen Hunor, presedintele UDMR, a exprimat solidaritatea formatiunii sale politice pentru Raduly Robert si Szoke Domokos, primarul si viceprimarul din Miercurea Ciuc, arestati la domiciliu in urma anchetarii lor de catre DNA. UDMR protesteaza impotriva "hartuirii" celor doi considerand ca prezumptia de nevinovatie ar trebui sa primeze, relateaza Hotnews.


"Uniunea Democrata Maghiara din Romania isi exprima solidaritatea cu liderii administratiei publice locale ai municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert si Szoke Domokos, ambii fiind oameni foarte devotati si dedicati activitatii pe care o desfasoara in interesul comunitatii locale", afirma Kelemen Hunor, intr-un comunicat al UDMR transmis vineri, citat de Agerpres.
 

Hunor mai arata ca UDMR protesteaza impotriva hartuirii colegilor lor si isi exprima increderea in nevinovatia lor, adaugand si ca DNA nu ii suspecteaza pe cei doi de luare de mita, in ciuda zvonurilor aparute in mass-media: "Protestam impotriva hartuirii colegilor nostri, avem incredere in nevinovatia lor, respectiv in faptul ca Parchetul va incheia cat mai curand procedura demarata impotriva lor. Contrar zvonurilor aparute in mass-media, Directia Nationala Anticoruptie nu ii suspecteaza pe Raduly Robert si Szoke Domokos de luare de mita, de aceea UDMR asteapta cat mai curand posibil clarificari in acest sens, respectiv considera ca prezumtia de nevinovatie este aplicabila si in cazul colegilor nostri", a mai spus liderul UDMR, potrivit comunicatului mentionat.
 

CITITI SI: DNA Robert Raduly, primarul din Miercurea Ciuc, retinut pentru 24 de ore cu propunere de arest preventiv


DNA a anuntat ieri ca Robert Raduly, primarul orasului Miercurea-Ciuc, a fost retinut pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (2 infractiuni), instigare la abuz in serviciu si conflict de interese, iar viceprimarul Domokos Szoke, pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (4 infractiuni) si instigare la fals material in inscrisuri oficiale.


Tribunalul Bucuresti a decis cercetarea in stare de arest la domiciliu, pentru 30 de zile, a celor doi, respingand propunerea procurorilor DNA de arestare preventiva.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22