Kelemen Hunor: UDMR susține necondiționat moțiunea. Trebuie depusă cât mai repede

Dora Vulcan | 04.09.2019

Liderul UDMR spune că parlamentarii săi vor vota moțiunea de cenzură și atrage atenția că aceasta trebuie depusă cât mai repede, ca să nu existe surprize de ”reorientare” în parlament.

Pe aceeași temă

"Noi am votat în iunie moțiunea de cenzură și știam de atunci că nu va trece. (...) Astăzi este prima oară din 2017 când o moțiune de cenzură poate să treacă fără nicio problemă. Eu cred că cei care au anunțat că depun moțiunea de cenzură au pierdut deja o săptămână. Cred că dacă mai pierd o săptămână, s-ar putea să existe o surpriză mare, să existe o reorientare, că așa e în Parlamentul României, așa e în politica românească de 30 de ani, și să se trezească (opoziția - n.r.) că are majoritate Guvernul", a afirmat liderul UDMR, Kelemen Hunor, miercuri, la parlament.

Kelemen avertizează că "orice pierdere de vreme, orice temporizare a depunerii moțiunii, pe tot felul de argumente sau pretexte, va lăsa senzația că nu se dorește preluarea guvernării de către opoziție".


El a spus că s-a întâlnit miercuri dimineață cu Ludovic Orban, președintele partidului care a inițiat moțiunea, și că Uniunea nu pune condiții pentru susținerea acesteia dar că l-a avertizat pe liderul PNL că liberalii pierd vremea dacă nu depun mai repede moțiunea de cenzură.

Liderul UDMR amintește că poziționarea formațiunii sale față de guvernul Dăncilă s-a făcut încă dinainte de europarlamentare și spune că de atunci nu s-a schimbat nimic și că ”rămâne în vigoare decizia din mai”.


"Noi, în mai, înainte de alegerile europarlamentare, am luat decizia că nu vom susține mai departe Guvernul PSD-ALDE. De atunci nu s-a schimbat nimic. (...) Am ajuns la concluzia că, în continuare, rămâne în vigoare decizia din mai. Nu susținem Guvernul, de data aceasta unul minoritar, pentru că ALDE a plecat. Nu s-a schimbat nimic", a mai spus liderul UDMR.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22