Klaus Iohannis: 100% va fi acceptat PNRR, restul sunt prostii

Laurentiu Gheorghe | 27.04.2021

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți la Cotroceni că este 100% cert că planul României de accesare a fondurilor europene de redresare post-pandemie va fi acceptat de Comisia Europeană.

Pe aceeași temă

„Din informatiile mele, pana acum doar Portugalia a depus planul. Majoritatea statelor europene nu au finalizat pregatirea planurilor nationale, lucreaza la ele impreuna cu Comisia. Ceea ce facem si noi. Deci suntem in «mainstream». Ca noi sunt majoritatea statelor europene. Este o procedura complicata, este prima asemenea forma de finantare de revenire dintr-o criza grava. Coalitia functioneaza foarte bine. Vom avea noi discutii la Guvern, in colatiie, cu CE, care vor duce la o imbunatatire a primului draft

Șansele sunt de 100% pentru România să acceseze PNRR. O să avem un plan bun, acceptat de Comisia Europană. Sunt doar povești ce spune opoziția. Poveștile vehiculate din opoziție sunt pentru că ei sunt supărați că sunt în opoziție. Nu e ca la examenul de Bac, e un plan național: nu e o jucărică politică.

Nu există varianta sa fie respins. Se va negocia cu Comisia Europeana pana se va ajunge la forma de implementat.

Este cert (ca va fi acceptat planul Romaniei – n.r.). Discutiile cu respins sau nerespins sunt prostii. Planul poate fi doar renegociat pana va fi foarte bun”, a declarat șeful statului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22