Klaus Iohannis a semnat decretele de retragere a cinci grei din Ministerul de Interne

Iulian Popescu | 17.03.2016

Klaus Iohannis a semnat decrete privind încheierea raporturilor de serviciu a cinci șefi din poliţie, printre care Ioan-Nicolae Căbulea, urmărit penal pentru abuz în serviciu într-unul din dosarele legate de referendumul din 2012, şi Valentin Pescari, trimis în judecată pentru luare de mită.

Pe aceeași temă

 

Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind încheierea raporturilor de serviciu cu chestorul principal de poliţie Ioan-Nicolae Căbulea (foto).

 

Acesta a fost secretar de stat în MAI în 2012 şi a fost urmărit penal pentru abuz în serviciu pentru că ar fi dispus în 1 august, ca şef al Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor să întocmească actul oficial conform căruia MAI nu-şi poate "asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente".

 

De asemenea, în 2 august, Căbulea a semnat adresa oficială către Curtea Constituţională prin care a transmis înscrisul menţionat, "care a fost întocmit din dispoziţia sa, prin încălcarea legislaţiei în materie", potrivit procurorilor. Acest dosar a fost clasat.

 

Preşedintele a semnat decretul pentru încetarea raporturilor de serviciu cu MAI şi pentru chestorul de poliţie Valentin Pescari, trimis în judecată de procurorii DNA în septembrie 2014 pentru luare de mită, când era şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş.

 

"La data de 4 octombrie 2011, inculpatul Pescari Valentin, chestor de poliţie, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, i-a pretins inculpatului Giurgea Teodor (…) să trimită 30 de autobasculante de câte 30 de tone cu pământ rezultat din decolmatarea unui pârâu, în vederea amenajării unei parcele de teren care aparţinea chestorului de poliţie", potrivit DNA.

 

Chestorul principal de poliţie Lucian-Florin Guran, pentru care preşedintele a semnat decretul privind încheierea raporturilor de serviciu cu MAI, a fost decorat în februarie 2015, tot cu cu Ordinul "Bărbăţie şi Credinţă" în grad de Ofiţer.

 

De asemenea, Klaus Iohannis a semnat decretul pentru încetarea raporturilor de serviciu cu MAI ale chestorului Ion Stoica, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Iohannis a mai semnat şi decretul privind trecerea în rezervă a domnului general de brigadă cu o stea Meran Eugen din Ministerul Afacerilor Interne.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22