Klaus Iohannis amână convocarea CSAT, în ciuda „urgenței” invocate de coaliția PSD-ALDE

Redactia | 22.08.2018

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) nu va fi, cel mai probabil, convocat săptămâna aceasta, în ciuda solicitării guvernului pentru o ședință în regim de urgență, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Pe aceeași temă

 

 

 

Potrivit acestora, în acest moment este în derulare procedura de obținere a avizului pentru rectificarea bugetară de la fiecare membru CSAT în parte, motiv pentru care nu se pune problema convocării unei ședințe a Consiliului, explică G4Media.ro

 

Întrebată când va fi convocată o ședință a CSAT, Administrația Prezidențială a transmis G4Media.ro că ieri a anunțat că, în prezent, Secretariatul CSAT întreprinde diligenţele necesare în vederea obţinerii acordului individual al membrilor Consiliului pentru emiterea unei hotărâri de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării referitoare la propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018.

 

Guvernul a anunțat în această dimineață că a trimis marți seară președintelui României solicitarea de convocare în regim de urgență a ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării în vederea analizării și avizării propunerilor de rectificare a bugetelor instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale, cuprinse în proiectul primei rectificări a bugetului de stat pe anul 2018.

 

Potrivit surselor G4Media.ro, solicitarea a fost semnată de doar patru dintre cei șase miniștri membri CSAT (Dănuț Andrușcă de la Economie, Carmen Dan de la Interne, Mihai Fifor de la Apărare și Eugen Teodorovici de la Finanțe.

 

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat marți, la Parlament, că Guvernul va face săptămâna viitoare rectificarea bugetară, indiferent dacă până atunci va exista sau nu un aviz al Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

 

„Din punctul meu de vedere, poate să fie fără acest aviz, pentru că nu scrie nicăieri în lege, dar s-a mers pe o cutumă (…) Anul viitor sper să nu mai avem nevoie de un astfel de aviz”, a susținut Eugen Teodorovici.

 

Declarația sa vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a refuzat convocarea CSAT pentru a aviza rectificarea, declarându-se nemulțumit de tăierea masivă a bugetului Administrației Prezidențiale. Șeful statului a transmis tot marți că a optat pentru o metodă alternativă de obținere a avizului CSAT: nu într-o ședință a instituției, ci prin semnătura individuală a fiecărui membru.

 

“În prezent, Secretariatul CSAT întreprinde diligenţele necesare în vederea obţinerii acordului individual al membrilor Consiliului pentru emiterea unei hotărâri de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării referitoare la propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22