Klaus Iohannis, atac la plagiatori. Critica si calitatea proasta a scolilor doctorale

E.b. | 02.10.2017

Presedintele Klaus Iohannis a lansat un atac la cei care plagiaza si a criticat faptul ca nu exista inca o baza de date cu toate doctoratele din Romania. Iohannis sustine ca exista posibilitatea ca Romania sa devina "o tara ca afara", dar pentru asta este nevoie de universitati care promoveaza adevarul si gandirea critica.

Pe aceeași temă


  

Intr-un discurs la inceperea anului universitar in Constanta, Iohannis a criticat voalat si guvernul, spunand ca Romania nu are inca o solutie permanenta pentru acreditarea scolilor doctorale.

 

“Pentru a putea lupta impotriva ignorantei, pentru a deveni un reper moral si ancora a statului de drept, universitatile romanesti trebuie sa aiba o reputatie solida, bazata pe un nivel rdicat de credibilitate. Ani de-a randul aceasta credibilitate a fost zguduita de o serie scandaluri de plagiat. Din nefericire, chiar si azi, nu gasim o baza de date a lucrarilor de doctorat, nu avem o solutie permanenta pentru acreditarea scolilor doctorale.

Toate aceste probleme pot afecta credibilitatea diplomelor absolventilor nostri pe plan international, punandu-i in dezavantaj chiar pe tinerii care au depus eforturi considerabile pentur a-si finaliza studiile cu succes. Nu este de acceptat sa ne batem joc de eforturile lor din dorinta de a proteja reputatia personala a unui numar de indivizi care si-au dorit o cariera sau un titlul academic pentru care nu au fost realmente pregatiti”, a decalarat presedintele Romaniei, conform HotNews.

 

Iohannis a spus ca exista posibilitatea ca Romania sa devina "o tara ca afara", dar pentru asta este nevoie de universitati care promoveaza adevarul si gandirea critica.

 

"Auzim sintagma vrem o tara ca afara, se poate, dar pentru a avea o tara ca afara, avem nevoie de univeristati ca afara, care promoveaza adevarul, gandirea critica, moralitatea, in toate activitatile lor. Mi-ar placea daca universitatile ar ajuta la demontarea miturilor nefondate pe care le regasim in spatiul public", a subliniat Iohannis care a dat ca exemplu "mitul fals conform caruia prea multi tineri merg la facultate", pe cand Romania este pe ultimul loc la numarul de persoane de 30-40 de ani cu studii superioare, care "afecteaza bunastarea tuturor" si competitivitatea.


Iohannis a mai spus ca nu inseamna ca trebuie sa incurajate universitati cu management disfunctional doar de dragul statitisticilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22