Klaus Iohannis: E un lucru care trebuie sa ne dea de gandit, daca alianta de guvernare reface PATRULATERUL ROSU. Victor Ponta e DISPERAT si MINTE

T.d. | 04.11.2014

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis, candidatul Aliantei Crestin-Liberale (ACL) la prezidentiale, a sustinut marti seara o conferinta de presa. Iohannis a afirmat ca “nu pun premieri de rezerva pentru voturi”, cu referire la anuntul lui Victor Ponta (PSD) privind trei variante de premier. “M-am saturat de povestile Guvernului, vrea sa vad fapte”, a mai spus Iohannis, cu referire la scandalul votului din diaspora.

"Acum am înţeles ce înseamnă pentru Victor Ponta marea unire: unirea PSD cu PRM, cu domnul Corneliu Vadim Tudor. E un lucru care trebuie să ne dea de gândit, dacă alianţa de la guvernare reface patrulaterul roşu, a spus Iohannis, potrivit Mediafax.

“Daca-i vreme buna, e Tariceanu. Daca e vreme rea, e Georgescu. Daca e vreme grea, e Maior”, a afirmat prezidentiabilul ACL, cu privire la cele trei variante de premier pe care Ponta le-a anuntat in cursul zilei de marti.

Prezidentiabilul ACL a spus că Victor Ponta "pare puţin disperat în apariţiile publice" si minte atunci cand spune ca Iohannis vrea sa taie pensile.

"Nu, eu nu vreau să tai pensiile, eu aş vrea să am o economie puternică prin care şi pensiile să crească", a spus Iohannis.
 

Nu poti tranzactiona voturile romanilor ca o marfa

Prezidentiabilul ACL a mai spus, in conferinta de presa, ca nu va negocia cu ceilalti candidati care au iesit din cursa pentru Palatul Cotroceni.

"Ce vreti, sa ma apuc si eu de trocuri politice, sa promit nu stiu cui ca o sa-l fac premier de rezerva, pe altul consilier...? Nu doresc negocieri care nu duc niciunde", a afirmat Iohannis, potrivit Hotnews.

Intrebat in legatura cu declaratiile vicepresedintelui PDL Ioan Oltean, potrivit carora e nevoie de negocieri cu ceilalti candidati de dreapta din primul tur, Iohannis a afirmat ca acestea nu reprezinta pozitia ACL. "A fost o parere privata. Da, exprimata in public", a spus Iohannis.

"Treaba cu negocierea este foarte simpla: eu nu concep sa fie tranzactionate voturile romanilor ca o marfa, nu se poate asa ceva. Din acest motiv am spus ca nu negociez cu niciunul dintre candidatii care au pierdut in turul I, ei nu au in buzunar aceste voturi, aceste voturi sunt la romani. Ce vreti, sa ma apuc si eu de trocuri politice, sa promit nu stiu cui ca o sa-l fac premier de rezerva, pe altul consilier...? Nu doresc negocieri care nu duc niciunde", a explicat el apoi.
 

Intelegere PPE pentru sustinerea lui Iohannis

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a mai vorbit marti de existenta unei intelegeri scrise potrivit careia toate partidele romanesti membre ale Partidului Popular European (PPE) trebuie sa ii sustina candidatura la prezidentiale, potrivit Mediafax.

Iohannis a mai spus că luni va ajunge în ţară preşedintele PPE, Joseph Daul.

Întrebat dacă el crede că partidele româneşti membre ale PPE vor da curs solicitării preşedintelui popularilor europeni de a-l susţine la prezidenţiale, Iohannis a răspuns: "Eu cred că da".

El a precizat că au existat în acest sens discuţii cu secretarul general al PPE Antonio Lopez. "Cu domnul Daul mă voi vedea când vine luni seară", a spus Iohannis.

Liderul PNL a fost întrebat dacă a fost vorba de o recomandare pentru partidele din România. "Nicio recomandare, este o înţelegere fermă, scrisă, între partidele membre în PPE", a menţionat Iohannis, confirmând că acest lucru include şi UDMR.

"Include pe toţi membrii PPE, deci nu este o chestiune opţională. Este o obligaţie asumată în cadrul PPE", a mai afirmat prezidenţiabilul ACL. El şi-a exprimat credinţa că în final UDMR va decide susţinerea sa la alegerile prezidenţiale.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22