Klaus Iohannis: Guvernele PSD au avut o singură grijă: Lupta cu justiția ca să și-o subordoneze

Laurentiu Gheorghe | 12.06.2019

Șeful statului a criticat dur Guvernul care a avut doar „contraperformanțe economice” iar modificările la codul fiscal au fost „mai multe decât zilele anului trecut”.

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis a solicitat Executivului să ia măsuri imediate pentru consolidarea finanțelor publice. De asemenea a făcut un apel la realism, dialog, echilibru și responsabilitate în privința deciziilor subliniind că din programul de guvernare au rămas doar promisiuni neonorate.

"România are nevoie mai mult ca oricând să revină la realism și la dialog fundamentat, la echilibru și responsabilitate în privința deciziilor. În afaceri, ca și în politică, promisiunile trebuie să fie urmate de rezultate. Am văzut celebrul program de guvernare al PSD, unde pe hârtie apar sute de kilometri de autostradă, investiții, dar în fapt au rămas doar promisiuni", a declarat președintele Klaus Iohannis, în discursul său la ședința plenară a Coaliției pentru Dezvoltarea României.

Iohannis a criticat și desele modificări ale legislației.

„Nu există în acel program de guvernare vreo referire la sutele de modificări din legislația fiscală, care, putem spune elegant, că au afectat economia sau care au dat peste cap planurile de afaceri. Și dacă vorbim de sutele de modificări nu este o chestiune simbolică. Codul Fiscal a fost modificat de mai multe ori decât zile ale anului trecut, ceea ce este o performanță rarisimă și sunt convins că ați avut mult de lucru să rămâneți updated", a mai spus președintele.

Iohannis a mai amintit că a returnat legea bugetului Parlamentului pentru reexaminare și acum se văd mai bine vulnerabilitățile, iar administrațiile publice locale încep să explice ce s-a întâmplat. „Am returnat bugetul în Parlament pentru reexaminare. Iată că între timp vulnerabilitățile se adâncesc. Vedeți situația bugetară la nivelul administrațiilor publice locale care încep să explice cum stau. (..) Solicit Guvernului să ia măsuri de consolidare rapidă a finanţelor publice şi a colectării veniturilor bugetare”, a mai spus șeful statului.

Preşedintele a mai susţinut că, „în ultima perioadă, mediul de afaceri a fost bulversat prin decizii hazardate, prin accidente de decizie, cum a fost OUG 114, care arată calitatea deplorabilă a guvernării actuale".

Guvernele care s-au perindat în ultimii ani au avut o singură grijă: să lupte cu justiţia şi să şi-o subordoneze”, a mai precizat preşedintele, adăugând că Executiv a neglijat investiţiile din fondurile europene.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22