Klaus Iohannis și Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei, s-au întâlnit joi

Iulian Popescu | 25.02.2016

Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei, s-a întâlnit joi cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a discuta problemele administraţiei publice şi soluţiile pe care liberalul le propune pentru PMB, potrivit România TV.

Pe aceeași temă

 

Întâlnirea are loc în contextul înlocuirii lui în care Cristian Bușoi, susținut de Klaus Iohannis, s-a retras în mod surprinzător din cursa pentru obținerea nominalizării din partea PNL pentru a candida la PMB. În locul său a fost desemnat Ludovic Orban.

 

Înlocuirea candidatului Bușoi a fost anunțată marți și Orban a relatat la Realitatea TV că l-a sunat pe preşedintele Klaus Iohannis după ce a fost desemnat candidat, precizând că simte nevoia să poarte o discuţie cu preşedintele, însă, nu-i va cere sprijinul acestuia pentru că bucureştenii trebuie să decidă singuri cine va fi primarul Capitalei.

 

“L-am sunat eu după decizia de desemnare a candidaturii mele. Simt nevoia să port o discuţie cu preşedintele şi voi purta această discuţie. (...) Nu mã duc la Klaus Iohannis sã-i cer sprijinul, este preşedintele României, este implicat într-un proiect extrem de important pentru România, cred că bucureştenii trebuie sã decidă ei cine va fi primarul Capitalei", a declarat Ludovic Orban.

 

Orban a mai candidat la Primaria Capitalei in 2008 iesind insa doar pe locul al patrulea in urma primului tur de scrutin, fiind precedat de Sorin Oprescu, Vasile Blaga si Cristian Diaconescu.

 

Ludovic Orban a fost viceprimar al Municipiului București in perioada iulie 2004 - aprilie 2007. Intre aprilie 2007 si decembrie 2008 a devenit ministru al Transporturilor in guvernul Tariceanu.

 

Orban se inscrisese si el in actuala cursa internă pentru Primăria Capitalei, in urma carei Busoi a fost desemnat candidat, alaturi de deputatul Costică Canacheu şi de Petre Roman. Conform unui sondaj realizat de INSCOP, Buşoi a totalizat 4,3% din preferinţele respondenţilor, faţă de 3,6% cât avea Ludovic Orban si 2.1% cat avea Petre Roman. Sondajul arata insa ca Buşoi nu se afla în preferinţele generale ale electoratului, fiind depăşit de Călin Popescu Tăriceanu (11,7%) şi Ecaterina Andronescu (7,4%).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22