Klaus Iohannis, in Croatia: Romania ar putea elimina MCV pana in 2019

M. B. | 17.06.2015

Pe aceeași temă

România ar putea intra în etapa de eliminare a MCV pe mandatul actualei Comisii Europene, adică până în 2019, a declarat președintele Klaus Iohannis, pentru postul de televiziune croat HTV 4, scrie Adevărul.

 

Întrebat dacă politicienii români au ajuns să se lovească de un prag psihologic în ceea ce privește aderarea la Schengen, în condiţiile în care criteriile sunt îndeplinite, dar România nu reușește să obțină acceptul tuturor statelor membre,Iohannis a răspuns: „Nu este un subiect psihologic pentru politicieni. Avem foarte bune rezultate în ce priveşte lupta împotriva terorismului, a contraspionajului. Pe de altă parte, România îndeplineşte criteriile tehnice de aderare din 2011. Faptul că, din consideraţii politice, se amână aderarea României şi a Bulgariei la Schengen este ceva ce trebuie să antreneze mai multe soluţii. Suntem pregătiţi să facem orice este necesar. Am parcurs o cale lungă de la debutul MCV şi până astăzi. Încă avem o parte de parcurs şi credem că putem face asta în timpul mandatului acestei Comisii, astfel încât să intrăm în etapa de eliminare a MCV“, a declarat Iohannis, citat de Adevărul.

 

Anticorupția, o poveste fără sfârșit

 

În ce priveşte lupta împotriva corupției, Iohannis a arătat că România a avut rezultate notabile în domeniu, însă este „o poveste fără sfârşit“: Nu este ceva ce vom termina până la finalul acestui an sau a anului următor, lupta anticorupţie este o poveste fără sfârşit. Acum, România duce o luptă care, din păcate, are şi părţi urâte, însă sunt convins că în câţiva ani vom putea spune că mare parte din acest efort a fost făcut şi vom putea lucra pentru prevenirea corupţiei“.„Numărul mare de cazuri arată un lucru trist: mulţi politicieni au fost corupţi sau sunt acuzaţi de corupţie, ca să abordăm corect problema. Lupta anticorupţie este eficientă şi cred că vom putea menţine ritmul sau l-am putea chiar înteţi“, a mai spus el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22