Klaus Iohannis, inaintea plecarii la reuniunea Consiliului European: Romania sustine crearea unei UNIUNI A ENERGIEI

P.c. | 19.03.2015

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, se va deplasa la Bruxelles, pentru a participa, joi si vineri, la reuniunea Consiliului European. Presedintele a declarat inaintea plecarii ca Romania sustine crearea unei uniuni a energie bazata pe cele 5 dimensiuni propuse de Comisia Europeana: securitate energetica, piata interna a energiei, eficienta energetica, protectia mediului, precum si cercetarea, inovarea si competitivitatea in domeniu, relateaza Hotnews.

 

CITITI principalele declaratii ale lui Klaus Iohannis:

 

  • Printre temele abordate: parteneriatul estic, situatia din Ucraina, relatiile cu Federatia Rusa, Libia.
  • Romania sustine crearea unei uniuni a energiei bazata pe cele 5 dimensiuni propuse de Comisia Europeana: securitate energetica, piata interna a energiei, eficienta energetica, protectia mediului, pecum si cercetarea, inovarea si competitivitatea in domeniu.
  • In evaluarea noastra, crearea uniunii energiei va aduce avantaje importante pentru statele membre.
  • Prioritatile care trebuie avute in vederea sunt crearea unei reale piete interne in domeniul energiei, valorificarea mai eficienta a resurselor energetice indigene, diversificarea surselor si rutelor de aprovizionare cu energie, diversificarea infrastructurii care sa permite o mai buna conectare intre statele membre.

 

Iohannis va participa joi la Summitul Partidului Popular European, iar ulterior la reuniunea Consiliului European cu presedintele Parlamentului European, la prima sesiune de lucru a Consiliului si la dineul de lucru separat al sefilor de stat si de guvern din statele membre ale Uniunii Europene. 
 

Vineri, presedintele Iohannis va participa la a doua sesiune de lucru a Consiliului European, iar in jurul orei 13.45 va sustine o declaratie de presa.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22