Klaus Iohannis, intalnire cu ministrul ucrainean de Externe: Romania sprijina INTEGRITATEA teritoriala a Ucrainei. Armistiul din 15 februarie trebuie respectat de toti cei implicati

P.c. | 17.02.2015

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis, preşedintele Romania, s-a intalnit marţi, la Palatul Cotroceni, cu Ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin. Iohannis si-a exprimat speranta ca armistiţiul semnat pe 15 februarie va aduce o stabilizare a situatiei din regiune, relateaza Mediafax.

 

In cadrul intalnirii a mai fost discutata perspectiva dezvoltării relaţiilor bilaterale şi evoluţia situaţiei din Ucraina după semnarea noului acord de la Minsk din 12 februarie, referitor la încetarea focului în estul ţării. Iohannis şi-a exprimat speranţa că intrarea în vigoare, la 15 februarie, a unui armistiţiu necondiţionat şi cuprinzător, va fi respectată de toţi cei implicaţi.

 

Presedintele a reafirmat sprijinul României pentru asigurarea integrităţii teritoriale, suveranităţii şi independenţei Ucrainei şi pentru continuarea parcursului sau european şi democratic.A fost subliniată, totodată, importanţa deosebită, pentru reuşita acestui demers, a continuării şi aprofundării de către autorităţile de la Kiev a procesului de reformă internă, mai ales în domeniul luptei anticorupţie şi al consolidării instituţiilor statului”, se mai menţionează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

 

CITITI SI: Berlinul manifesta preocupari majore fata de continuarea luptelor in estul Ucrainei. Armistitiul semnat nu se aplica in Debalteve

 

La întâlnirea de la Palatul Cotroceni au participat ambasadorul Ucrainei la Bucureşti dar şi noul consilier prezidenţial Lazăr Comănescu, numit în funcţie de preşedinte săptămâna trecută.

 

Un armistiţiu între trupele ucrainene şi separatiştii proruşi în regiunea Donbas a intrat în vigoare duminică la ora 0.00 (0.00, ora României). Totuşi, situaţia este tensionată în regiune, în special în zona oraşului Debalţeve, un nod feroviar strategic din regiunea Doneţk.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22