Klaus IOHANNIS, interviu pentru TV5 Monde: CORUPTIA este prezenta in sferele cele mai inalte ale politicii romanesti. Lupta ANTICORUPTIE trebuie sa continue

P.c. | 06.02.2015

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a declarat, intr-un interviu pentru TV5 Monde, ca lupta impotriva coruptiei trebuie sa dusa mai departe deoarece aceasta este prezenta si la nivel inalt in politica romaneasca reprezentand un pericol la adresa securitatii nationale, relateaza Agerpres.

 

"Lupta împotriva corupției trebuie să continue la scară mare și cred că de la începutul mandatului meu am dat semnale foarte clare în acest sens. Nu intamplator lupta anticoruptie a fost una dintre temele cele mai importante ale campaniei mele prezidentiale. Coruptie in Romania exista, aceasta este o amenintare la adresa securitatii nationale", a spus Iohannis, adaugand ca aceasta este prezenta si "in sferele cele mai inalte ale politicii romanesti".


"Sigur, in ultimii ani s-au facut pasi importanti in lupta impotriva coruptiei. Avem rezultate notabile, avem politicieni si functionari care au fost condamnati pentru acte de coruptie si cred ca astfel avem dovada certa ca nu este doar o dorinta (de a lupta impotriva coruptiei), este un fapt. Lupta exista deja pentru a o eradica. Este important sa-i aratam acest lucru poporului roman. Trebuie inca sa facem eforturi, o stiu, si aici sunt hotarat sa sprijin aceste institutii care combat coruptia", a mai declarat seful statului roman.
 

El a precizat ca presedintele are anumite parghii in acest sens, precum numirea procurorului sef al DNA, dar si ca el poate "sa-si arate determinarea in modul in care abordeaza public aceste chestiuni"."Si cred ca, de la inceputul mandatului si pana acum, am ajuns sa transmit cateva semnale foarte clare. Lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue cu intensitate mare, si putem deja constata acest lucru", a mai afirmat Iohannis.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22