Klaus Iohannis, la intalnirea cu Ciorbea: Avocatul e al poporului, iar poporul e suparat

Vlad Toma | 01.02.2017

Presedintele Klaus Iohannis se afla in aceste momente la sediului Avocatului poporului unde discuta cu Victor Ciorbea despre posibilitatea ca acesta sa atace la CCR modificarile codurilor penale adoptate aseara de PSD prin ordonanta de urgenta.

Pe aceeași temă

 

Victor Ciorbea a declarat astazi ca Avocatul Poporului nu are competență de a ataca la CCR ordonanța de urgență prin care sunt modificate Codurilor penale. Iohannis a declarat insa ca el crede ca aceasta posibilitate exista.

 

 

Presedintele Iohannis a participat astazi la sedinta CSM unde s-a discutat despre ordonanta de urgenta adoptata de Guvern, marti noapte, pe furis. Consiliul Superior al Magistraturii a votat apoi in unanimitate sesizarea Curtii Constitutionale a Romaniei in cazul ordonantelor de urgenta pentru modificarea codurilor penale adoptate de PSD.

 

 

Judecatorul Cristi Danilet afirma ca mai exista doua posibilitati ca modificarile aduse de PSD la codurile penale sa nu intre in mod efectiv in vigoare. Modificările aduse la Codul Penal prin OUG (dezincriminarea abuzului in serviciu si a neglijentei in serviciu) vor intra în vigoare peste 10 zile de la publicarea OUG,” transmite judecatorul. El afirma ca, in aceste zece zile, CCR ar putea sa se pronunte daca ordonanta va fi atacata de Avocatul Poporului iar CSM ar putea de asemenea sa declare existenta unui conflict constitutional intre puterile statului:„Astfel că CCR are timp suficient să se pronunțe dacă: Avocatul Poporului atacă OUG cum că nu există urgență sau dacă președintele CSM sesizează conflictul constituțional între autoritățile statului. Sau poate Guvernul abrogă OUG, e posibil și asta...”, mai transmite Danilet.

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22