Klaus Iohannis: La negocierea urmatorului buget UE, avem carti proaste in mana

E.b. | 26.03.2017

Presedintele Klaus Iohannis a declarat sambata, la Roma, ca il va invita saptamana viitoare pe premierul Sorin Grindeanu la o discutie despre absorbtia fondurilor europene.

Pe aceeași temă

 

Asta in conditiile in care se apropie cu pasi repezi perioada cand se negociaza urmatorul buget iar, cu rata de absorbtie pe care Romania o are acum, tara noastra risca sa fie "cu carti proaste in mana", conform HotNews.

 

Intrebat ce poate face Romania in plan intern ca sa beneficieze de pe urma acestei declaratiei politice de la Roma si ce crede ca poate sa faca guvernul roman in acest sens, in conditiile in care tara noastra intampina probleme mari cu capacitatea de absorbtie, presedintele a raspuns:

 

"Din pacate, aici trebuie sa va dau dreptate. Se apropie cu pasi repezi perioada cand se negociaza urmatorul buget si cu absorbtia pe care o avem acum tare ma tem ca nu vom fi in pole position, cum se spune, adica vom fi cu carti proaste in mana. Am de gand sa discut aceste chestiuni cu Guvernul in saptamani urmatoare. Nu am vrut sa ma grabesc foarte, foarte tare, fiindca la inceput Guvernul s-a ocupat de cu totul alte lucruri, va amintiti, Ordonanta 13, 14 si asa mai departe. Pe urma, au inceput usor, usor sa lucreze ceva si da, am de gand sa invit pe Prim-ministrul, cu cine doreste domnia sa, la o discutie pe absorbtia fondurilor europene. Cred ca aici, daca vrem sa contam in 2019, cand avem Presedintia Consiliului Uniunii, chiar trebuie sa ne facem temele mult mai bine". 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22