Klaus Iohannis: Majoritatea PSD voteaza legi cu dedicatie pentru Dragnea. E inadmisibil !

I.m. | 19.06.2018

Presedintele Klaus Iohannis a declarat presei ca PSD nu se ocupa doar cu amputarea puterilor presedintelui ci si cu ”amputarea puterilor Justitiei”. ”Este inadmisibil, majoritatea PSD voteaza legi cu dedicatie pentru seful lor, Liviu Dragnea”, a acuzat Iohannis.

Pe aceeași temă

 

 

„Viteza ca viteza. Am mai avut situații când s-a votat noaptea. Dar rezultatul este unul trist”.

 

Seful statului a precizat ca va folosi toate prerogativele constitutionale pentru a corecta aceasta situatie.

 

Declaratiile au fost facute dupa intilnirea cu ambasadorii statelor din UE. ”toti musafirii mei sunt ingrijorati de abordarea pe care o are PSD fata de Codurile penale”, a spus Iohannis.

 

In ceea  ce priveste revocarea lui Kovesi, președintele Iohannis a  declarat ca  si ” această săptămână este dedicată cititului”.  

Întrebat dacă o va revoca săptămâna viitoare pe Kovesi, președintele a răspuns că despre acest lucru va discuta la vremea respectivă. 

 

 

Intrebat in legatura cu amenintarile cu suspendarea sa din funcție, Iohannis a spus ca ideea ”devine un fel de obsesie publică”, precizând că nu se teme și că, oricum, nu ia deciziile în funcție de această chestiune.

 

”Asta cu suspendarea văd că devine un fel de obsesie publică. Repet că nu mă preocupă această chestiune. Nu există niciun temei pentru suspendare. Nu cred că se va face o suspendare și oricum ar fi deciziile mele nu se iau funcție de această chestiune”, a declarat Klaus Iohannis.

 

El a mai spus că liderii social-democrați avansează tot timpul scenarii. ”Cei de la PSD avansează tot timpul scenarii și ar fi extraordinar de bine dacă le-ar veni ideea să avanseze scenariul în care ei lucrează în interesul românilor și al României”, a mai spus șeful statului.

 

 

Președintele Klaus Iohannis a mai declarat că ideea de a-l nominaliza pe deputatul PSD Gabriel Vlase la șefia SIE îi aparține și nu a avut niciun fel de discuție cu PSD pe această temă.

 

”A fost fix propunerea mea, nu am avut niciun fel de discuție cu PSD pe această temă”, a declarat Iohannis.

 

Întrebat cum a ajuns la această propunere și ce îl recomandă pe deputatul PSD să preia conducerea SIE, șeful statului a susținut că acesta are pregătirea necesară. ”Printr-o analiză atentă (am ajuns la nominalizare- n.red), am analizat candidații posibili și ținând cont de experiența, expertiza și pregătirea lui Vlase l-am invitat și i-am spus că analiza a condus la această oportunitate pentru domnia sa. I-am propus și a acceptat, În această fază suntem acum”, a adăugat el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22