Klaus Iohannis: Oprea are posibilitatea sa demisioneze ca sa detensioneze situatia

Dora Vulcan | 23.09.2016

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca nu stie daca ca exista posibilitatea procedurala de a fi reluat votul din Senat in cazul lui Gabriel Oprea, dar o solutia pentru detensionarea situatiei este demisia acestuia. Presedintele s-a aatat ingrijorat de protestele de joi, pe care le considera insa indreptatite pentru ca "oamenii sunt revoltati" de faptul ca parlamentarii isi permit "sa protejeze pe cineva printr-un vot".

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"Situatia in care s-a ajuns acum, a domnului Oprea, nu poate fi usor detensionata. Nu stiu daca procedural se poate relua votul in Senat, dar exista posibilitatea ca persoana vizata sa demisioneze ca sa detensioneze situatia", a declarat Iohannis, citat de Hotnews.ro.

 

Presedintele a criticat Senatul pentru respingerile repetate ale solicitarilor DNA: "Sunt foarte trist, mahnit, ca Senatul, dupa foarte multe discutii, nu a inteles despre ce este vorba, senatorii voteaza la ordinul partidului, avem senatori cu un discurs deschis antijustitie, este revoltator."

 

"In Parlament nu trebuie sa se voteze vinovatia sau nevinovatia unui membru, asta se stabileste doar in sala de judecata", a precizat Iohannis.

 

Seful statului le-a cerut alegatorilor sa voteze in alegerile din aceasta toamna partide care "nu au pe liste penali", spunand ca lor le revine responsabilitatea pentru schimbare.

 

"Alegatorul trebuie sa inteleaga ca de el depinde. Sunt partide care au inteles cat de cat aceasta nevoie de reformare, si partide care nu vor sa inteleaga ca drumul Romaniei este spre stat de drept si transparenta", a declarat Iohannis, adaugand ca "alegatorul sa voteze partide care nu au pe lista penali si sa nu voteze partidele care pastreaza penalii pe liste".

 

Iohannis s-a aratat ingrijorat de protestele de joi seara, aratand "pe buna dreptate, oamenii sunt revoltati, adica isi permit parlamentarii sa protejeze pe cineva printr-un vot", a spus Iohannis.

 

"Daca se poate relua, e bine sa se mai voreze o data, dar problema ramane. Sunt prea multi oameni care au prea mari probleme in Parlament", a adaugat presedintele.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22