Klaus Iohannis participă astazi la sarbatorirea a 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, la Gdansk, in Polonia

P.c. | 07.05.2015

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, participa astazi la sarbatorirea a 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, la Gdansk, in Polonia. Iohannis a raspuns invitației președintelui Republicii Polone, Bronislaw Komorowski, relateaza Agerpres.

 

"Evenimentul va reuni șefi de stat și de guvern din state membre ale Uniunii Europene și va aduce în atenție semnificația proiectului european la 70 de ani de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, a comunității de valori și democrație reprezentate de Uniunea Europeană — garant al păcii pe continentul european după 1945. Ceremoniile vor avea loc la Gdansk, oraș cu o simbolistică aparte, locul unde a început, la 1 septembrie 1939, cea de-a doua conflagrație mondială și unde s-a născut Sindicatul Solidaritatea care a contribuit decisiv la sfârșitul regimului comunist în Republica Polonă, marcând începutul căderii Cortinei de Fier în statele Europei Centrale și de Est", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

 

Manifestările vor cuprinde vizitarea Centrului European Solidaritatea din Gdansk, o dezbatere academică (între istorici) și un panel politic la nivel înalt. Evenimentele se vor finaliza cu o ceremonie la Monumentul Apărătorilor Polonezi de la Westerplatte.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22