Klaus Iohannis pleaca la Bruxelles pentru a participa la Consiliul European de vara

P.c. | 25.06.2015

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, va participa joi si vineri la reuniunea Consiliului European de vara de la Bruxelles. Iohannis va sustine o declaratie de presa inainte de plecare, pe Aeroportul International Henri Coanda, relateaza Hotnews.


Iohannis va participa astazi la reuniunea Consiliului European cu presedintele Parlamentului European, iar apoi la prima sesiune de lucru a Consiliului.
 

Maine seful statului roman va fi prezent la cea de a doua sesiune de lucru a Consiliului European. 

 

Iohannis a declarat, la conferinta de presa tinuta pe aeroportul Henri Coanda, ca se va discuta despre competitivitate şi creşterea forţei de muncă si despre fenomenul migratiei: Sperăm să se poată ajunge la un consens, ţinându-se cont de realităţile din toate ţările. Accentul se va pune de asemenea pe revizuirea strategiei de securitate şi lupta împotriva terorismului. Este de asteptat ca summitul să decidă lansarea procesului de revizuire a strategiei de securitate. Urmează să fie revizuite recomandările pentru ţări.

 

Se va mai discuta despre piata unică digitală si despre finalizarea Uniunii monetare a UE. Este de aşteptat ca premierul Cameron să facă o prezentare a renegocierilor relaţiilor dintre Marea Brititanie şi UE", a mai spus Iohannis, citat de stiripesurse.ro

 

"Astăzi şi mâine voi participa, la Bruxelles, la reuniunea de vară a Consiliului European, unde se vor discuta teme precum migraţia, securitatea şi apărarea, creşterea economică, competitivitatea şi ocuparea forţei de muncă, cât și procesul de renegociere a relaţiei dintre Marea Britanie şi UE. În domeniul securităţii şi apărării, se vor dezbate revizuirea Strategiei de Securitate a UE şi lupta împotriva terorismului. România va susține lansarea acestui proces de revizuire și are, de această dată, oportunitatea de a merge la aceste discuții cu un document propriu, nou și comun asumat de întreaga clasă politică și anume Strategia Națională de Apărare a Țării", a anuţat preşedintele Iohannis pe contul său de Facebook.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22