Klaus Iohannis: PSD flutură moțiunea de cenzură doar ca să arate că sunt și ei pe acolo

Laurentiu Gheorghe | 18.06.2020

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că nu sunt motive pentru demiterea Guvernului Orban prin moțiune de cenzură, el apreciind că intenția PSD este lipsită de bun-simț politic.

Pe aceeași temă

Președintele Klaus Iohannis a avut joi după-amiază prima reacție publică în scandalul legat de prelungirea stării de alertă în România de către guvern, el spunând că executivul „a procedat și legal, şi corect, şi oportun”.

De asemenea, seful statului spune că este îngrijorat din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele zile și face apel la populație să respecte măsurile de protecție. Președintele a declarat că autoritățile nu doresc să impună din nou restricții dure și că revenirea la starea de urgență este ultima soluție, atunci când nimic altceva nu funcționează.

Klaus Iohannis a vizitat, joi, unitățile mobile de terapie intensivă intrate în dotarea SMURD.

Principalele declarații ale președintelui Iohannis:

 • Despre pandemia de Covid-19 și starea de alertă

 • Sunt îngrijorat fiindcă am văzut în ultimele zile în fiecare zi un număr mare de noi pacienți infectați cu noul virus.

 • S-a renunțat la multe restricții.

 • Dați-mi voie să fiu foarte, foarte clar. Virusul nu pleacă în vacanță sau concediu, e în comunitate. Nici nu pleacă dacă votează Parlamentul.

 • În zona politică, la așa-numita opoziție apar afirmații dintre cele mai nefericite.

 • Dragi români, feriți-vă de virus! Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun simț. Nu dorim să reimpunem măsuri de restricții.

 • Guvernul a procedat conform legii și dacă cineva din Parlament e de altă părere are dreptul constituțional să ceară o verificare. Guvernul a procedat legal, oportun, iar măsurile care au rămas în vigoare sunt absolut necesare. E o abordare utilă, de bun simț.

 • Abordarea așa-zisei opoziții se bazează pe o abordare de tip electoralist. Fac scandal de dragul scandalului. PSD nu face altceva decât să inducă nesiguranță în rândul populației.

  Despre moțiunea de cenzură a PSD

 • Să vii cu amenințarea unei moțiuni de cenzură într-o situație de criză sanitară mi se pare greșit, total lipsit de bun simț și de fundament. Sunt acuzații nefondate. Pentru ce să demiți Guvernul? Pentru că au luat măsurile necesare, la timp, fiindcă au venit cu măsuri economice care produc rezultate? Mi se pare total lipsit de sens și de bun simț politic.

 • Când a fost instalat Guvernul cam toți au zis votăm acest guvern să facă bugetul, să ajungem la alegeri. Guvernul a venit, a făcut un buget bun, a gestionat foarte bine epidemia, are o gândire economică sănătoasă. Acest guvern a făcut infinit mai mult decât s-a așteptat de la el când a fost învestit.

 • Vine PSD și flutură moțiunea de cenzură doar așa ca să arate că este pe acolo.

 • Despre pensiile speciale: Impozitarea pensiilor speciale este în esență e o măsură care trebuie bine justificată. Când va ajunge la mine, vom lua o decizie, pentru că vreau să o citesc foarte bine. Vreau să amintesc că noi în urmă cu câțiva ani noi am introdus impozitul pe venitul global.

 • Sesizarea Avocatului Poporului e una pe care o consider corectă. Nu poate Parlamentul să modifice o HG. Probabil s-a gândit CCR să vină cu clarificări bune și să lămurească toate aceste chestiuni. După părerea mea, Guvernul a procedat corect, constituțional. Tot circul din Parlament vine pe fondul unui circ artificial făcut de PSD, care vânează votul.

 • Eu nu-mi doresc să avem noi restricții. Eu vreau să avem o conformare foarte bună, să ascultăm de medici specialiști. Purtarea măștii, păstrarea distanței, spălatul pe mâini sunt foarte importante.

 • Nu ne dorim reinstaurarea de noi restricții decât dacă avem că nu avem încotro.

 • Revenirea la starea de urgență este ultima soluție atunci când vedem că nimic altceva nu funcționează.

 • În scurt timp va fi prezentat un program de revenire economică foarte amplu, care nu doar recuperează ce s-a pierdut, care vine cu o creștere economică care permite României să meargă mult mai sus.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22