Klaus Iohannis refuză propunerea de numire a lui Sebastian Cucoș la șefia Jandarmeriei

Redactia | 14.08.2018

Președintele Klaus Ioahannis a transmis astăzi că nu va supune spre avizare CSAT propunerea de numire în funcția de inspector șef al Jandarmeriei a lui Sebastian Cucoș până când nu va fi finalizată ancheta penală privind reprimarea violentă a protestului din Piața Victoriei.

Pe aceeași temă

 

 

 

Ministerul de Interne a trimis Administrației Prezidențiale propunerea de avizare de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării a numirii colonelului Cucoș Gheorghe-Sebastian în funcția de inspector general al Jandarmeriei Române, se arată într-un comunicat trimis de Administrația Prezidențială.

 

Sursa citată explică faptul că documentația referitoare la propunerea de avizare a numirii ofițerului în funcția menționată se află în lucru la Secretariatul CSAT.

 

”Având în vedere evenimentele din data de 10 august a.c., din timpul protestului din Piața Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română, se impune ca luarea unei decizii de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării privind numirea colonelului Cucoș Gheorghe-Sebastian în funcția de inspector general să se realizeze după pronunțarea organelor judiciare abilitate, cu privire la legalitatea acțiunilor Jandarmeriei Române. În acest context, problematica în cauză poate fi supusă analizei și deciziei CSAT în cadrul unei viitoare ședințe, luând în considerare și concluziile anchetelor organelor judiciare competente”, se precizează în comunicat.

 

Președinția completează că în ceea ce privește interimatul funcției de șef al Jandarmeriei Române, se impune precizarea că președintele României și Consiliul Suprem de Apărare a Țării nu au atribuții legale potrivit legislației în vigoare, aceasta fiind de resortul ministrului Afacerilor Interne, conform prevederilor art. 6 din Legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române.

 

Cel de-al doilea interimat de șase luni al lui Cucoș la șefia Jandarmeriei expiră miercuri, 15 august, ceea ce înseamnă că acesta va trebui să părăsească funcția, deoarece nu poate fi numit interimar pentru a treia oară.

 

Cucos a fost imputernicit la comanda, prin ordin al ministrului de Interne, Carmen Dan, de doua ori si nu poate primi un al treilea interimat, asa ca ministrul Dan a facut toate demersurile si a depus documentele necesare pentru ca acesta sa fie numit definitiv in functia de inspector general al Jandarmeriei Romane.

 

Dan a spus, marti, ca a trimis documentele la Cotroceni in urma cu doua saptamani, insa presedintele Klaus Iohannis nu a semnat pana acum actele. In plus, este necesar si avizul CSAT (Consiliului Suprem de Aparare a Tarii).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22