Klaus Iohannis se întâlnește la Munchen cu Petro Poroșenko, președintele Ucrainei

Iulian Popescu | 13.02.2016

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni sâmbătă, la Munchen, cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, anunță Administrația Prezidențială.

Pe aceeași temă

 

Tot sâmbătă, începând cu ora 18,00 (ora României), președintele Iohannis va participa la cea de-a 52-a Conferință pentru Securitate de la Munchen, unde va susține o alocuțiune în cadrul panelului cu tema "Între reasigurare și reangajare - Viitorul NATO".

 

Președintele Klaus Iohannis efectuează începând de miercuri o vizită de lucru în Germania. El s-a întâlnit joi cu președintele Parlamentului Bavariei, Barbara Stamm, iar vineri cu premierul bavarez, Horst Seehofer. Conferința de Securitate de la Munchen se desfășoară până duminică.

 

Președintele României, Klaus Iohannis, și premierul landului Bavaria, Horst Seehofer, au ținut vineri o conferință de presă la sediul guvernului bavarez, conferință în care au vorbit despre relațiile dintre cele două țări și posibilitatea dezvoltării schimburilor comerciale.

 

Cei doi oficiali au abordat și problema migrației, Bavaria fiind cea mai afectată regiune din Germania, din acest punct de vedere: “O temă foarte grea pe care am discutat-o a fost criza migraţiei care, evident, loveşte Bavaria mult mai mult decât România, dar am reiterat, cu această ocazie, opinia noastră. Noi dorim să fim solidari, dorim să fim parte din soluţie şi nu dorim să complicăm problema. Pe de altă parte, am reiterat că este foarte importantă consolidarea graniţelor externe ale Uniunii Europene şi este, de asemenea, foarte important ca acest flux foarte numeros de migranţi să fie mult mai bine reglementat”, a afirmat președintele României.

 

În acest context, Iohannis a prezentat abordarea pe care o are la Conferinţa de Securitate de la München, pentru care se află Klaus Iohannis în Germania: “Am prezentat abordarea noastră pe care o voi relua şi în cadrul alocuţiunii pe care o voi avea la Conferinţa de Securitate şi anume importanţa flancului estic pentru NATO, flancul estic unde România joacă un rol important şi doreşte să joace un rol important în securizarea zonei. De asemenea, am atras atenţia asupra importanţei Mării Negre şi a Regiunii Mării Negre, care nu este importantă doar pentru noi, ci trebuie să fie importantă pentru întreaga regiune şi pentru NATO trebuie să constituie o zonă de importanţă strategică”, a mai spus Iohannis la conferința de presă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22