Klaus Iohannis: Singurul obiectiv al acestei guvernări este să-l scape pe Dragnea de închisoare

Redactia | 13.11.2018

Președintele Klaus Iohannis a acuzat guvernul și PSD că au șters cu buretele toate eforturile făcute de România în ultimii 11 ani, dovada fiind concluziile raportului MCV și ale rezoluției adoptate în PE.

Pe aceeași temă

„Singurul obiectiv al acestei guvernări este să-l scape pe Dragnea de dosare și închisoare. Nu-i interesează nici Europa, nici românii”, a declarat șeful statului.

„Și în rezoluția PE și în raportul MCV, apar cam aceleași lucruri. Românii, majoritatea românilor, și eu și mulți alții dorim să fim europeni, să construim o democrație solidă, transparentă, pentru români. Din nefericire, acest accident al democrației care e guvernarea Dragnea-Dăncilă are cu totul alte intenții și încearcă să tragă țara înapoi. Aceste schimbări la legile justiției au atras atenția în mod negativ și ne aduc deservicii majore. Trebuie să observăm că Dragnea, ca să folosesc o expresie din Caragiale, si dă-i și luptă, și cară valize, și luptă. Partea proastă e că se luptă cu România, nu pentru România. Dna prim-ministru nu luptă. Țara arde și dna prim-ministru se ascunde în Arabia”, a declarat Iohannis.

Șeful statului a adăugat că „singurul obiectiv al acestei guvernări este să-l scape pe Dragnea de dosare și închisoare”. „Nu-i interesează nici Europa, nici românii”, a mai spus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis spune că el nu are niciun dosar penal pentru că toate s-au clasat, iar dosarele au fost închise nu pentru că îi cunoaște pe procurorii Lazăr 1 sau Lazăr 2, așa cum acuză Liviu Dragnea, ci pentru că faptele nu există.

Referitor la acuzațiile pe care i le aduce Liviu Dragnea referitoare la dosarele penale care au fost deschise pe numele președintelui României, Klaus Iohannis a răspuns că nici el și nici soția sa nu au comis vreodată vreo ilegalitate sau faptă penală.


"Eu nu am niciun dosar. Toate s-au clasat. Aceste clasări nu s-au facut pentru că mă cunosc eu cu procurorul Lazăr 1 sau cu procurorul Lazăr 2. S-au clasat pentru că nu există fapte. Eu știu foarte bine ce am făcut și la primărie, și înainte de primărie, și la Președinție. Eu nu am comis niciodată o ilegalite sau vreo faptă penală, lucru la fel de adevărat și pentru soția mea, Carmen", a declarat președintele.


Întrebat dacă soția sa, Carmen, va merge joi la audieri Parchetul General în dosarul caselor din Sibiu, șeful statului a răspuns că nu, pentru că va fi împreună cu el în vizită de stat la Londra.


*****

Liviu Dragnea a venit luni la Parlament cu o nouă "valiză” despre care a spus că "un localnic din Sibiu a găsit-o în curte”, prezentând o anchetă realizată în 2015 de site-ul de investigații Rise Project despre casa pe care președintele Klaus Iohannis a pierdut-o definitiv în justiție. Dragnea a scos din valiza cu care a venit la o conferință de presă "niște stickuri” și mai multe foi pe care era watermark-ul Rise Project.


"Este vorba despre activitatea posibil infracțională a președintelui Iohannis, dar aceste știri ori nu se prezintă ori mor repede, cu totul și cu totul ciudat. Am zis să le reiau eu”, a spus Dragnea, susținând că în cazul președintelui "putem vorbi despre 17 dosare penale”.

Carmen Iohannis a fost citată pentru a se prezenta joi, 15 noiembrie, la Parchetul General, în dosarul privind casele din Sibiu ale familiei Iohannis. Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție ca urmare a unei plângeri depuse de Lumea Justiției împotriva notarului din Sibiu Radu Gabriel Bucșă și a soților Carmen și Klaus Iohannis. Sesizarea a fost depusă în legătură cu modalitatea prin care familia Iohannis a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparțineau statului român și erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis. În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soții Iohannis au obținut 320.000 euro, până când instanțele brașovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare, declarându-i cumpărători care nu pot invocă buna-credință, precum și actele de moștenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22