Klaus Iohannis subliniaza nevoia unui nou Guvern la Chisinau: Romania ramane cel mai apropiat partener al Republicii Moldova

T.d. | 07.07.2015

Pe aceeași temă

Republica Moldova are nevoie rapid de un nou Guvern. Orice intarziere sau ezitare in acest sens nu este benefica, a spus marti presedintele Klaus Iohannis, in prezenta omologului sau moldovean.

Cei doi lideri s-au aflat, marti, la Suceava, acolo unde Nicolae Timofti a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii “Stefan cel Mare” din oras.

In context, Iohannis a subliniat sprijinul Bucurestiului in parcursul european al Chisinaului.

România rămâne cel mai sincer şi mai apropiat partener prin susţinerea fermă a drumului spre Uniunea Europeană și prin acordarea unui sprijin continuu în acest complex proces de integrare”, transmite seful statului roman, pe Facebook.

Presedintele roman a punctat nevoia rapida a unei noi coalitii guvernamentale la Chisinau:

Sperăm că la Chişinău se va forma cât mai curând o nouă coaliție solidă, stabilă, capabilă să continue în ritm accelerat reformele. În actualul context intern și regional, întârzierile sau ezitările nu sunt benefice”.

Fostul premier moldovean Chiril Gaburici a demisionat din functie, dupa ce i s-a deschis un dosar privind diploma de studii. El si-a motivat gestul prin nevoia ca tara sa fie preocupata de problemele cu adevarat presante si nu de diplomele sale de studiu.

Problema a ajuns in atentia anchetatorilor in martie, dupa o investigatie a presei de la Chisinau care a aratat mai multe inexactitati in CV-ul lui Gaburici.

Ulterior, el a scapat de urmarirea penala, dup ace procurorii de la Chisinau au decis clasarea dosarului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22