Klaus Iohannis: Trebuie să ne regăsim forța unității, să nu ne lăsăm pradă deznădejdii

Laurentiu Gheorghe | 01.12.2021

Președintele Klaus Iohannis a oferit o recepție, la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Naționale. El a spus că este nevoie de unitatea întregului popor, mai ales în fața valului pandemic.

Pe aceeași temă

În discursul rostit la recepţia organizată cu ocazia Zilei Naţionale, preştedintele Klaus Iohannis a declarat că evenimentele din ultimele luni au declanşat sentimentul de neîncredere în clasa politică, subliniind că este vremea rezultatelor măsurabile şi a reformelor care au întârziat. El a remarcat că azi avem o soluţie atipică pentru guvernarea ţării.

„La 1 decembrie simțim aceeași emoție indiferent de locul în care ne aflăm. Un ideal visat de generații întregi a devenit realitate la 1 decembrie 1918.

România de azi și-a îndeplinit vocația democratică după Revoluția din 1989.

Pandemia constituie realitatea dureroasă a zilelor noastre. Acest virus a răpit bunici, părinți, frați, surori, copii și prieteni. Gândurile mele se îndreaptă către familiile înlăcrimate celor care au pierdut lupta cu boala. Trebuie să ne regăsim forța unității, să nu ne lăsăm pradă deznădejdii. Singura cale pentru a pune punct pandemiei rămâne vaccinarea a cât mai multor oameni.

Trebuie să fim conștienți că pandemia nu a generat doar o criză sanitară profundă, ci și una a încrederii. Trebuie să reacționăm.

În același timp, evenimentele ultimelor luni a aceentuat sentimentul de neîncredere în clasa politică. Clasa politică are obligația de a recâștiga încrederea cetățenilor prin fapte, nu prin declarații. Este vreamea reformelor care au întârziat prea mult timp.

Avem o soluție atipică pentru guvernare, dar reprezintă o oportunitate pentru politicieni de la a arăta că luptă pentru cetățeni. Obiectivul este viitorul politic european al României.

Sunt optimist că lucrurile vor funcționa și rezultatele se vor vedea în curând", a spus Klaus Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22