Klaus Iohannis: Vaccinarea pentru populație, în aprilie-mai. Restricțiile rămân în vigoare

Redactia | 18.12.2020

Președintele Iohannis a avertizat că toate restricțiile în vigoare rămân valabile și pentru Crăciun și Revelion, chiar dacă vaccinarea începe, inițial pentru cadrele medicale și apoi pentru populație.

Pe aceeași temă

Președintele a avertizat că restricțiile rămân în vigoare până la vaccinarea - voluntară - a populației care va fi făcută în aprilie-mai când vor intra în țară circa 100.000 de doze săptămânal, după cele 10.000 de doze simbolice care vin de sărbători pentru vaccinarea a 5.000 de cadre medicale.

Principalele declarații ale președintelui:

  • Aici la Cantacuzino s-a creat un centru special, toate dozele de vaccin vor veni inițial aici și de aici vor fi distribuite în țară

  • E impresionant ce s-a realizat aici de la ultima mea vizită

  • Am discutat cu cei implicați procedurile, modul în care se transportă vaccinurile. Totul este organizat. Imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare. Dozele de vaccin vin în tranșe, prima e simbolică, de 10.000 de doze, apoi din ianuarie vin doze mai mari, noi credem că cel puțin 100.000 de doze săptămânal.

  • În prima etapă va fi vaccinat personalul medical, apoi personalul general. Noi credem că în martie, aprilie, mai începe vaccinarea generală a populației

  • Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate sunt foarte bune, autorizate la cele mai înalte standarde europene. Toate sunt sigure și așa vom putea, dacă ne mobilizăm și mergem la vaccinare, să scăpăm de pandemie.

  • Până atunci însă trebuie să avem grijă și să respectăm restricțiile. Am observat că multă lume e interesată ce va fi de Crăciun și Anul nou: toate restricțiile rămân în vigoare și de Crăciun, și de Anul nou.

  • Măsurile sunt gândite pentru a ne proteja de boală, ele trebuie respectate. Există dispozitive suplimentare pregătite de MAI pentru cei care nu înțeleg de vorbă bună, ei vor fi sancționați

  • E foarte clar un lucru: aceste măsuri sunt corecte, cu toții vedeți datele comunicate zilnic, oficial. Nu am scăpat de pandemie, avem zilnic mii de persoane infectate, dar numărul nu mai e în creștere de la o zi la alta, cum a fost în noiembrie. Lucrurile s-au stabilizat, dar nu e momentul pentru relaxare. Până nu va fi toată lumea vaccinată nu putem să ne relaxăm.

  • Dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22