Kovesi acuza presiuni la adresa Justitiei: Implicarea CSM trebuie sa fie mai ferma

Vlad Toma | 12.05.2016

Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, a declarat ieri, intr-un interviu pentru Ziare.com, ca exista nenumarate presiuni si intimidari la adresa sistemului judiciar, materializate in diferite incercari de a reduce competentele DNA, ale procurorilor si chiar ale judecatorilor.

Pe aceeași temă

 

Kovesi a precizat ca presiunile sunt cu atat mai prezente cu cat aceste modificari sunt sustinute in Parlament de unele persoane anchetate :
 

"Sunt incercari repetate de a reduce competentele nu doar ale DNA, ci si ale altor parchete, chiar ale judecatorilor. Aceste incercari repetate de a modifica legislatia anticoruptie pot fi numite o forma de presiune asupra sistemului judiciar, de intimidare a sistemului judiciar... E dificil sa gestionam aceste situatii, pentru ca in Parlament apar in permanenta amendamente noi, proiecte noi. Ne spunem punctul de vedere, dar nu avem putere de decizie", a spus Kovesi, in interviul pentru Ziare.com
 

Sefa DNA a arata ca nu este vorba doar de DNA ci sistemul de justitie in general: "Nu doar a DNA, a sistemului de justitie in general. Nu sunt atacati doar procurorii anticoruptie. Am vazut ca sunt multi judecatori care au in instrumentare dosare DNA sau care s-au pronuntat in dosare DNA si asupra carora s-au facut presiuni, atacuri, s-au incercat forme de intimidare, au fost reclamati la Inspectia Judiciara… cred ca implicarea CSM trebuie sa fie mai ferma, mai clara si mai directa, pentru ca in ultima perioada atacurile s-au intetit".


Kovesi precizeaza insa ca DNA isi va face in continuare treaba: "Ne vom face treaba ca pana acum. Tocmai am primit un mesaj de la o prietena care mi-a zis o zicala: in dreapta am dusmani, in stanga am dusmani, in spate am dusmani, nu am ce face decat sa merg inainte. Mi s-a parut interesanta si actuala".

 

Sefa DNA a mai spus ca DNA are nevoie de cel putin inca 80 de politisti pentru a compensa pierderea suportului SRI in privinta supravegherii. 

 

Cititi interviul integral pe Ziare.com

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22