Kovesi, conferinta de presa in contextul asaltului penalilor si cererilor de revocare

I.m. | 14.02.2018

Șefa DNA, Laura Codruţa Koveşi, va ține o conferință de presă în această seară la oa 19.00. Este o premiera pentru Kovesi, care a organizat conferinte de presa doar cu ocazia prezentarii rapoartelor de activitate ale DNA, și ea vine in contextul asaltului declansat de alianta penalo- mediatică impotriva sa si a institutiei pe care o conduce.

Pe aceeași temă

 

Voci importante din coalitia de guvernare  PSD-ALDE, din rindul ziaristilor arondati acesteia, dar si multe personaje condamnate, trimise in judecata sau aflate sub urmarire penala i-au cerut in ultimele zile demisia.

 

Ministrul Tudorel Toader si-a intrerupt vizita in Japonia, la cererea pemierului Dancila, si va participa la sedinta  de  guvern de joi. Ministrul a anuntat ca are propria evaluare in ce priveste DNA pe care o va prezenta parlamentului si a lasat sa se inteleaga ca aceasta nu este favorabila Codrutei Kovesi. Liderii PSD il preseaza sa ceara revocarea lui Kovesi.

 

Inspectia judiciara s-a autosesizat in ce priveste scandalul declansat de Vlad Cosma, dar ministrul justitiei a declarat ca nu trebuie asteptata o decizie a acesteia, deoarece nu mai este timp si ar spune ” ceea ce stim deja”.

 

Procurorul general, Augustin Lazar, a declarat astazi ca asistam la o  campanie impotriva institutiilor justitiei si a cerut CSM sa apere public independenta justitiei impotriva acestor atacuri.

 

”Având în vedere informațiile vehiculate în ultimele zile în mass-media, procurorul general al PÎCCJ, domnul Augustin Lazăr:

 

 

- dezavuează campania desfăşurată împotriva instituţiilor justiţiei în mod deosebit a Ministerului Public, de persoane aflate în proceduri judiciare în curs, unele condamnate definitiv;

 

 

- respinge ferm generalizarea la nivelul întregii activităţi a procurorilor a incidentelor procesuale şi a cazurilor particulare de magistraţi procurori cercetaţi disciplinar. Sistemul judiciar are proceduri legale riguroase de verificare a suspiciunilor de abateri disciplinare, inclusiv de genul celor lansate în media;

 

 

- dezavuează acţiunile de instigare publică la intervenţia politicienilor în activitatea judiciară pentru demiterea unor procurori cu funcţii de conducere, prin ignorarea procedurilor judiciare clar prevăzute de art. 51 al. 2 şi 7 din Legea nr. 303/2004, precum şi prin înfrângerea principiului constituţional al separaţiei puterilor în stat”.;

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22