Kovesi, despre acuzația că ar fi primit bani de la Ghiță: O minciună incalificabilă

Dora Vulcan | 28.03.2018

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi a reacționat miercuri față de acuzațiile lansate de urmăritul internațional Sebastian Ghiță și de inculpatul Dan Andronic, patron al Evenimentului zilei, că ar fi primit bani de la cel dintâi pentru a-și cumpăra o mașină.

Pe aceeași temă

 

 

 

Fugarul Sebastian Ghiţă, dat în urmărire internațională după ce s-a sustras măsurii restrictive dispusă de instanță într-un dosar instrumentat de DNA a spus la Antena 3, post patronat de fostul pușcăriaș Dan Voiculescu, condamnat și el tot într-un dosar instrumentat de DNA că i-ar fi dat bani lui Florian Coldea, fost adjunct al șefului SRI, ca să-i dea Laurei Codruţa Kovesi pentru ca aceasta să îşi cumpere o maşină, bani care nu ar mai fi fost returnaţi de procurorul-şef DNA.

 

 "Confirm dezvăluirea lui Andronic, este reală, i-am dat banii lui Kovesi pentru maşină, banii nu au mai fost returnaţi", a spus Sebastian Ghiţă, pentru Antena 3.

 

Anterior, patronul Evenimentului zilei, consultantul politic Dan Andronic, inculpat de DNA și trimis în judecată în două dosare, în care este acuzat de trafic de influență și constituirea unui grup infracțional organizat și pentru mărturie mincinoasă, a scris în EVZ că Sebastian Ghiţă i-a povestit că Laura Codruţa Kovesi a vrut să îşi cumpere o maşină, în timp ce era la Bruxelles.

 

Într-un răspuns pentru Antena 3, șefa DNA a declarat: „Faptul că am primit bani de la Sebastian Ghiță este o minciună incalificabilă și prin urmare, în mod categoric, voi urma căile legale”, a declarat șefa DNA, Laura Codruța Kovesi pentru Mediafax. 

 

 Afirmaţiile lui Ghită survin articolului în care Andronic a scris în EVZ că Ghiţă i-a povestit că Laura Codruţa Kovesi a vrut să îşi cumpere o maşină, în timp ce era la Bruxelles, ca înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană. Laura Codruţa Kovesi nu ar fi avut însă bani suficienţi, mai având nevoie de 7.000 de euro. Drept urmare, Florian Coldea ar fi apelat la omul de afaceri Sebastian Ghiţă ca să facă rost de restul de bani pentru Laura Codruţa Kovesi. Iar Sebastian Ghiţă i-ar fi dat 7.000 de euro cash lui Florian Coldea ca să-i dea Laurei Codruţa Kovesi pentru a-şi completa restul sumei necesare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22