Kovesi, despre reducerea bugetului DNA: Asteptam forma finala a proiectului de buget. In cursul noptii, am primit un email de la Finante. Propunerile noastre au fost insusite

T.d. | 12.12.2014

Pe aceeași temă

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, afirma ca asteapta forma finala a proiectului de buget care va fi transmita in Parlament. Kovesi mai spune ca, in cursul noptii trecute, a primit un email din partea Ministerului Finantelor, cu privire la controversa reducerii bugetului DNA, potrivit Hotnews.

"In cursul noptii am primit un mail din partea reprezentantilor Ministerului Finantelor in care au precizat ca propunerile noastre au fost insusite si urmeaza sa se regaseasca in fisa de buget a Directiei Nationale Anticoruptie. Asteptam sa vedem forma finala a proiectului care va fi trimis in Parlament", a spus Kovesi.
 

Un buget controversat

Proiectul de buget pentru anul 2015 a provocat un scandal, joi, atunci cand DNA a semnalat faptul ca alocarile bugetare destinate institutiei vor fi mai mici. In plus, Directia acuza ca in buget nu se regaseste fila distinct de buget pentru DNA, asa cum prevede legea, potrivit Hotnews.

In urma unei intalniri cu procuroru-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, ministrul bugetului Darius Valcov a promis ca DNA va primi bugetul cerut. Valcov a admis ca exista o problema cu cifrele trimise de Parchetul General, urmand ca pana joi seara aceasta ar urma sa fie remediata. Kovesi a declarat ca atat Valcov cat si Cazanciuc au promis ca DNA va primi cele 25 de milioane de euro buget si ca vor avea fisa separata in proiectul de buget.

Concret, Kovesi a cerut pentru DNA o crestere a bugetului pentru cheltuielile de capital de la 700.000 de lei in anul 2014 la 3 milioane de lei in anul 2015. Pentru cheltuielile cu bunuri si servicii (printre care si expertize), Kovesi a cerut o crestere de la 9 milioane de lei la 15 milioane de lei, arata sursa citata.

DNA a constatat ca valoarea bugetului pentru Ministerul Public este cu 31, 94% mai mica decat executia bugetara pe 2014, ceea ce inseamna ca Tiberiu Nitu ar trebui sa taie de la alte parchete pentru a acorda procurorilor anticoruptie bugetul solicitat. Or, DNA nu sustine o astfel de masura, ci revendica fila proprie de buget, conform legii.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22