Kovesi despre situatia din sanatate: Nu o suta de procurori vor rezolva aceste probleme

Dora Vulcan | 10.05.2016

Invitată la Interviurile Europa FM, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat că Direcția Națională Anticorupție a pornit numeroase anchete în domeniul sănătății în urma cercetării faptelor unor autorități locale care au în administrare unități sanitare.

Pe aceeași temă

 

 

Au fost astfel de situații în multe dosare investigate privind președinți de consilii județene și nu numai. Am avut foarte mulți funcționari din Ministerul Sănătății, inclusiv un secretar de stat, consilier al ministrului Sănătății, director, (anchetați, n.r.) pentru luare de mită sau fapte de corupție în legătură cu achiziții publice în sistemul de sănătate. Am tras de multe ori acest semnal de alarmă, inclusiv la ultimul bilanț când am spus că astfel de achiziții se reflectă direct asupra cetățeanului. Au fost foarte mulți care m-au criticat pentru discursul meu, nu este nicio problemă critica face parte din libera exprimare și apreciez acest lucru, însă acest semnal de alarmă pe care l-am tras a plecat de la faptul că nu o sută de procurori vor rezolva aceste probleme în sutele de spitale din România", a spus procurorul sef al DNA intr-un interviu acordat Europa FM

 

 

"Au fost foarte multe situații în care au fost investigați medici, și-au pierdut funcțiile,  sau funcționari  din minister, manageri de spitale, directori de spitale. Spre exemplu, doar anul trecut am avut peste zece directori și manageri de spitale trimiși în judecată.Dar, în ciuda faptului că aceștia au fost excluși de acolo în urma anchetelor noastre, problemele au rămas. DNA nu are competențe în incheierea unor contracte frauduloase”, a mai spus sefa DNA.

 

Laura Codruța Kovesi spune că a discutat cu noul Procuror General pe tema problemelor din sănătate și că Direcția Națională Anticorupție va fi sesizată de Parchetul General, în cazul în care în anchetă apar și elemente de corupție.

 

Șefa DNA a declarat că primește în general date de la serviciile de informații și că informările primate sunt prezentate pe site-ul instituției, dar că s-a apreciat că nu sunt de competența procurorilor anticorupție.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22