Kovesi doreşte ca o femeie să îi succeadă la DNA, dar important este ca echipa să continue

E.b. | 16.05.2017

Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, afirmă într-un interviu pentru revista franceză 'Femmes d'ici et d'ailleurs' că ar fi "mulțumită" ca, după 2019, când i se termină mandatul, o femeie să-i succeadă în fruntea Direcției Naționale Anticorupție.

Pe aceeași temă

 

 

Întrebată cum vede următorii ani și perioada de după încheierea mandatului său în 2019, Kovesi și-a exprimat speranța că "independența și stabilitatea DNA nu vor fi afectate, că legislația anticorupție nu se va schimba" și că procurorii vor fi lăsați să-și facă treaba.

 

"Dacă toate acestea vor fi respectate, ne vom continua misiunea. După 2019, o nouă persoană, cu o altă viziune, mă va înlocui (...). Bineînțeles, aș fi mulțumită ca o femeie să îmi succeadă. Dar cel mai important este să fie cineva profesionist care să permită echipei să-și continue munca", a spus șefa DNA, în interviul din numărul mai-iunie al revistei Femmes d'ici et d'ailleurs (Femei de aici și de pretutindeni), conform Agerpres.

 

Laura Codruța Kovesi a mai arătat că, în calitate de procuror, nu poate comenta manifestațiile de la începutul anului din România, dar spune că, de fiecare dată în ultimii ani când s-a încercat modificarea legislației anticorupție, a existat o reacție a societății civile.

 

"Aceasta nu se întâmpla în urmă cu zece sau douăzeci de ani", adaugă Kovesi, care susține că această mobilizare demonstrează o înțelegere a faptului că fenomenul corupției "a devenit un subiect foarte important" în România. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22