Kovesi: Exista o campanie publica impotriva DNA, pentru ca am ajuns cu anchetele in zone sensibile. Ne dorim sa traim intr-o Romanie mai curata

T.d. | 12.03.2015

Pe aceeași temă

“Am remarcat o campanie media impotriva DNA”, a afirmat procurorul-sef Laura Kovesi. Prezenta joi in cadrul dezbaterii organizate de Grupul pentru Dialog Social (GDS), Kovesi a argumentat ca situatia este motivata de anchetele DNA care “au ajuns in zone sensibile”.

Am observat o anumita campanie si e legata de zone sensibile in care am ajuns cu anchetele noastre. Va pot spune ca ne vom face treaba la fel ca si pana acum. Singurul raspuns este de a continua anchetele ca si pana acum”, a declarat Kovesi, prezenta la sediul GDS.

Sefa DNA a vorbit despre prioritatile institutiei anticoruptie.

Rolul nostru este de a imprima o strategie si niste prioritati. Premiul revine tuturor colegilor mei din DNA. Anul 2014 a fost special din multe puncte de vedere: trimiteri in judecata, dosare solutionate, condamnari obtinute. A fost un an dificil, din cauza presiunilor extrem de mari. Atacurile au vizat, in special, institutia. Totusi, procurorii si-au facut treaba. Au fost solidari, au crezut in simboluri si valori: lege, corectitudine, profesionalism. Premiul reprezinta si increderea de care ne bucuram. Eu si colegii mei ne dorim sa traim intr-o Romanie mai curata”, a mai spus Kovesi.

Procurorul-sef al DNA a tinut sa explice unele nelamuriri privind strategia de comunicare a Directiei.

Suntem incorsetati de legi si regulamente si nu putem raspunde fiecarui atac, incercam sa comunicam profesionist si cu respectarea drepturilor persoanelor investigate. Va asigur ca, atat eu cat si colegii mei, respectam legea si incercam sa facem ceea ce este corect. In DNA, in acest moment, au ramas numai acei colegi total dedicati muncii lor. (…) Desi au existat critici la adresa institutiei, cred ca au fost constructive. Va asigur ca vom continua in acelasi fel. Suntem imuni la atacuri”, a mai spus Kovesi.

Cu privire la eventuale presiuni politice, Laura Kovesi a vorbit despre “presiuni exterioare”, dar niciun fel de presiune directa asupra sa.

Sunt foarte multe presiuni exterioare, din partea politicienilor. Dar eu nu simt presiuni pentru ca nu vorbesc cu ei. Nu exista alte discutii decat cele in cadru organizat, institutional. Cand voi simti presiuni directe asupra mea, le voi face publice. Exista alte presiuni: de timp, in spatiul public, atacuri personale. Da, exista. Dar nu de natura politica”, a mai spus sefa institutiei anticoruptie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22