Kovesi l-a delegat de Daniel Morar INTERIMAR la conducerea Parchetului General

Fara Autor | 25.09.2012

Pe aceeași temă

 Laura Codruta Kovesi a anuntat luni, intr-o conferinta de presa sustinuta cu prilejul finalizarii mandatului de procuror general al Romaniei, ca l-a desemnat in functia de procuror general interimar pe procurorul sef al DNA, Daniel Morar. Acesta ar urma sa asigure, incepand de marti, pentru sase luni, interimatul in functia de sef al Ministerului Public.

"Am demarat toata procedura pentru delegarea in functia de prim-adjunct al procurorului general, pentru sase luni, a dlui Daniel Morar, care a acceptat (...) are cea mai mare vechime in functia de conducere din echipa manageriala, a fost implicat in toate misiunile de evaluare pentru raportul de tara...", a spus Kovesi.

Kovesi a precizat ca, in urma incheierii mandatului de procuror general, se va intoarce in functia detinuta anterior, aceea de procuror in cadrul DIICOT - biroul teritorial Sibiu.

Totodata, Kovesi a anuntat ca nu exclude o eventuala candidatura pentru sefia DNA.

Morar va detine atit functia de procuror sef al DNA, mandatul fiindu-i prelungit cu o luna in urma de Codruta Kovesi, cit si functia de interimar la Parchetul General.

Interimatul va dura pina la nominalizarea altui procuror sef al Parchetului General. Ministrul justitiei, Mona Pivniceru, urmeaza sa faca nominalizari pentru aceasta functie, iar CSM sa-si dea avizul, dupa care decizia finala ii apartine presedintelui Basescu.

In privinta procedurii de numire a procurorilor sefi a izbucnit un scandal intre Mona Pivniceru si CSM, care acuza lipsa de transparenta a procedurii.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22