Kovesi, la revenirea în țară: a fost un vot pentru magistrații care lucrează sub presiune

Redactia | 27.02.2019

Fosta șefă a DNA a mulțumit, pe aeroportul Otopeni, pentru susținere și a declarat că este alături de magistrați în protestul lor față de OUG 7.

Pe aceeași temă

Laura Codruța Kovesi a ajuns miercuri înapoi în țară. Fosta șefă a DNA a mulțumit, pe aeroportul Otopeni, pentru susținere și a declarat că este alături de magistrați în protestul lor față de OUG 7. Ea a spus că votul prin care comisia LIBE a decis să devină procuror șef european este în egală măsură și pentru „procurorii care lucrează sub presiune”, dar și pentru românii care au susținut statul de drept.

„Acest vot nu este doar pentru mine, acest vot este pentru tot sistemul de justiție român. Este un vot pentru tot cetățenii din România care în ultimii ani au susținut lupta cu corupția și au susținut statul de drept. Este un vot pentru toți procurorii și judecătorii din Europa care lucrează sub presiune”, a precizat fosta șefă a DNA.

„Eu aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și aștept decizia decidențior europeani. M-am înscris singură în această procedură, ca procuror, ca profesionist, nu am avut sprijinul guvernului de la București. Nici nu l-am cerut, nici nu l-am așteptat și nici nu-l aștept”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.

„Sunt onorată că am trecut prima în urma interviului susținut cu comisia tehnică, sunt onorată pentru votul de astăzi, dar trebuie să așteptăm decizia care se va lua de către politicieni. Va fi o decizie politică, în urma negocierilor dintre Consiliul și Parlamentul European. Deci ceea ce a depins de mine eu am făcut. Încă o dată, vă mulțumesc celor care m-ați susținut. Au fost foarte importante încurajările”, a spus Kovesi.

„Am să mai făc o scurtă precizare, după care să-mi permiteți să plec. Aș vrea să vă spun că sunt alături de colegii mei procurori și judecători pentru tot ce se întâmplă în aceste zile în justiția din România. Este ceva extrem de grav. Este un protest prin care colegii mei și-au suspendat activitatea, se luptă cu îndârjire împotriva subordonării justiției de către politic. Se luptă cu îndârjire împotriva adoptării unor modificări legislative care contravin normelor europene, contravin tuturor recomandărilro făcute de GRECO și Comisia de la Veneția”, a subliniat fosta șefă a DNA.

„Mulțumesc încă o dată, aș dori să ajung acasă”, a încheiat ea.

Laura Codruța Kovesi are șanse sporite să fie șefa Parchetului European. Comisia LIBE din Parlamentul European a avut miercuri dimineață întâlnirea coordonatorilor, la ora locală 9:00, iar la ora locală 11:00 (12:00, ora României) s-a întâlnit în reuniune extraordinară, pentru a vota în privința candidatului pentru postul de procuror-șef al Parchetului European, o instituție nou înființată, ce va începe să funcționeze de anul viitor. Cele mai multe voturi le-a primit Laura Codruța Kovesi: 26.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22