Kovesi: Ordonantele urmaresc exonerarea de răspundere penală a unor oficiali

Vlad Toma | 01.02.2017

Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, a declarat astazi, la Digi24, ca modificarile PSD la codurile penale vor lipsi lupta anticoruptie de orice eficacitate.

Pe aceeași temă

 

Ea a declarat ca ordonantele au fost date cu dedicatie deoarece urmaresc exonerarea de răspundere penală a unor oficiali.

 

E revoltător, s-au cerut puncte de vedere pe proiectul inițial la instituțiile din domeniul justiției, au fost transmise puncte de vedere negative. Ordonanța a fost modificată, s-a cerut din nou un punct de vedere pentru azi la 9, dar aseară au fost votate modificările”, a spus Laura Codruța Kovesi, la Digi 24, precizand ca fiecare zi implica de acum inainte un risc major pentru justitie.

 

Guvernul Grindeanu a aprobat aseara prin OUG mai multe modificari ale codurilor penale care, printre altele dezincrimineaza abuzul in serviciu.

 

Consiliul Superior al Magistraturii a dat zilele trecute aviz negativ proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificările codurilor penale. Decizia a fost luata cu majoritate de voturi. Cu o zi inainte, a fost primit raportul Comisiei juridice asupra celor doua ordonante referitoare la gratierea si dezincriminarea unor fapte de coruptie, avizul fiind de asemenea unul negativ.

 
 
Ordonantele PSD pe justitie au fost contestate de toate institutiile din acest domeniu, nu doar de CSM, ci si de DNA, DIICOT, PICCJ etc, contestari de care PSD nu a tinut cont.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22