Kovesi refuză din nou să vină la comisia de anchetă privind prezidenţialele din 2009

E.b. | 10.07.2017

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, refuză din nou să vină la comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, la care era aşteptată luni.

Pe aceeași temă

  

Kovesi a trimis o scrisoare membrilor comisiei, în care prezintă motivele pentru care nici de această dată nu dă curs invitaţiei comisiei, conform News.ro.

 

"Avand in vedere ca nu am cunostinta si nu detin mijloace de proba referitoare la imprejurarile si cauzele in care s-au produs evenimentele supuse cercetarii in cauza ce formeaza obiectul activitatii Comisiei, nu ma voi prezenta in data de 10 iulie 2017 - ora 11.30 la sedinta Comisiei de ancheta", se arata in scrisoarea trimisa de Kovesi.

 

Este pentru a treia oară când şefa DNA refuză să vină la audiere în comisia de anchetă privind prezidenţialele din 2009.


Laura Codruta Kovesi era aşteptată luni pentru audieri la comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

 

"A intervenit decizia CCR care spune că, în baza principiului colaborării între instituţii, persoanele care exercita o funcţie într-o instituţie publică ce nu se afla sub control parlamentar sunt obligate să vină. De aceea cred că este datoria noastră să reiteram aceasta invitaţie", declara, săptămâna trecută, Oana Florea preşedintele comisiei de anchetă.

 

Florea mai arăta a arătat că, în cazul în care Kovesi nu va veni nici de această dată la audieri, comisia va avea două variante pentru a merge mai departe: fie sesizează Ministerul Justiţiei, fie face plângere penală şefei DNA, care a fost invitată de două ori până în prezent
 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22