Kremlinul secretizeaza datele privind pierderile militare inregistrate pe timp de pace

T.d. | 28.05.2015

Pe aceeași temă

Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, a semnat joi un decret prin care sunt clasificate drept secret de stat pierderile inregistrate de armata in timpul “operatiunilor speciale” desfasurate pe timp de pace.

Decizia liderului rus vine in contextul in care Occidentul acuza o implicare militara directa si activa a Kremlinului in criza din Ucraina, potrivit AFP, citata de HotNews.

Decretul in cauza, publicat pe site-ul guvernului, adauga pe lista secretelor de stat ale Rusiei "informatiile legate de pierderea de personal (...) in timp de pace in cadrul operatiunilor speciale". Pierderile militare in timp de razboi erau deja considerate secret de stat.

Daca informatiile sunt transmise unei tari straine, divulgarea secretelor de stat este pasibila in Rusia de inchisoare pana la patru ani.

Potrivit expertului militari Pavel Felgenhauer, “motivul pentru care pierderile nu trebuie facute publice este Donbass”, regiunea din estul separatist al Ucrainei, acolo unde fortele rebele se confrunta militar cu armata ucraineana.

Potrivit lui Felgenhauer, decretul vizeaza intimidarea celor care doresc sa dezvaluie informatii despre pierderile suferite de armata rusa in Ucraina.

"Nu am vazut niciodata o definitie juridica a conceptului de operatiuni speciale. Asta inseamna ca orice poate fi desemnat asa", mai spune el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22