Kuzmin:Videoclipul de pe pagina ambasadei e facut de romani si nu reprezinta opinia Rusiei

Dora Vulcan | 05.10.2016

Videoclipul postat pe Facebook de catre Ambasada Rusiei, in care se afirma ca "armata rusa si armata romana au luptat impreuna, in Primul Razboi Mondial, pentru independenta Romaniei", iar in al Doilea Razboi Mondial "armata sovietica si armata romana au luptat impreuna pentru independenta Europei", nu trebuie luat drept o declaratie oficiala semnata si parafata a Rusiei, afirma ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, Valeri Kuzmin.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Filmul a fost realizat de prietenii nostri din Romania", sustine ambasadorul intr-un interviu care urmeaza sa fie difuzat sambata seara la Digi 24, informeaza News.ro.

 

 

 

"Nu ar trebui sa luati acest film drept o declaratie oficiala semnata si parafata a Rusiei. A fost... Va pot dezvalui un secret: i-am rugat pe prietenii nostri din Romania sa pregateasca o contrainterpretare, daca vreti sa o numim asa (la campania Cumintenia Pamantului - n.r.). Nu va spun ca aceasta este o interpretare perfecta a istoriei. Aceasta este o interpretare a prietenilor nostri din Romania drept una pozitiva. Repet, nu este o pozitie formala a Rusiei, nu este pozitia unui sinod istoric, a unei comisii comune, este opinia mea", sustine ambasadorul Rusiei la Bucuresti.

 

 

 

Ambasada Rusiei la Bucuresti a anuntat saptamana trecuta, pe Facebook, "o contributie financiara modesta" pentru recuperarea de catre statul roman a sculpturii "Cumintenia Pamantului", anuntul fiind insotit de un videoclip in care se spune ca "armata rusa si armata romana au luptat impreuna, in Primul Razboi Mondial, pentru independenta Romaniei", iar in Al Doilea Razboi Mondial "armata sovietica si armata romana au luptat impreuna pentru independenta Europei". Demersul Ambasadei Rusiei a starnit controverse in spatiul public.

 

 

 

Ministerul Afacerilor Externe a transmis ca apreciaza contributia Ambasadei Rusiei la recuperarea patrimoniului national romanesc, considerand insa "mai putin explicabila asocierea acestui demers cu un mesaj media care promoveaza o viziune proprie asupra unor capitole din istoria relatiilor bilaterale, cu atat mai mult cu cat este vorba de un domeniu despre care cea mai in masura sa se pronunte este Comisia comuna de istorici romano-rusa".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22