La „Matei Bals” nu se mai internează pacienți cu Covid-19, toate paturile fiind ocupate

Laurentiu Gheorghe | 18.06.2020

Spitalul de Boli Infectioase "Matei Bals", din Capitala, nu mai poate interna pacientii diagnosticati cu Covid-19 deoarece nu mai are paturi disponibile.

Pe aceeași temă

Numarul cazurilor este in crestere, astfel ca locurile s-au ocupat si bolnavii urmeaza sa fie transferati la spitalele de suport, potrivit Europa Fm.

"In momentul asta nu sunt locuri libere si este clar ca cifrele din ultimele zile se vad in plan practic, la spitalele de boli infectioase. Sigur ca vom face si externari si lucrurile vor merge in continuare. Trebuie tras un semnal de alarma. Daca situatia va merge in sensul cresterii acestui numar de imbolnaviri, sa se depaseasca de capacitatea de internare, si in sectiile normale si la ATI", a declarat medicul Adiran Marinescu pentru Europa Fm.

De asemenea, acesta pune accent pe importanta masurilor de igiena si a distantarii sociale: "Stiu ca s-a tot repetat lucrul asta si s-a spus ca conteaza mult ce face fiecare dintre noi. Acele reguli de care am tot auzit trebuie sa intre in practica. Avem si varianta de a evolua bine", adauga Adrian Marinescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22