La Ministerul de Externe, istoricul Armand Goșu e trecut la index

L. G. | 11.05.2022

Dintr-o eroare, biroul de presă al MAE a trimis un mail de uz intern tuturor redacțiilor în care se cere ca toate articolele semnate de Armand Goșu să fie eliminate și trecute în RP (revista presei – n.r.)

Pe aceeași temă

Biroul de presă al MAE a trimis marți prin email către jurnaliștii acreditați un document care era destinat doar circuitului intern al ministerului. Pe lângă sarcinile obișnuite ale unei echipe de PR dintr-un minister, se remarcă o indicație mai neobișnuită: „De acum înainte, toate articolele semnate de Armand Goșu, indiferent de ton, vor fi puse în RP (revista presei - n.r.) Știri eliminate”.

Formularea pare să indice că articolele publicate de istoricul Armand Goșu nu se vor mai regăsi de azi în mapa de presă pe care ministrul o găsește în fiecare dimineață pe birou, ci vor fi trecute doar în secțiunea „revista presei, știri eliminate”. De menționat că istoricul Armand Goșu este un cunoscut analist specializat în spațiul ex-sovietic.

Jurnaliștii de Libertatea care au cerut clarificări de la oficialii MAE nu au primit un răspuns foarte clar despre ce înseamnă „știri eliminate”, ci doar că fiind diverse domenii, articolele semnate de Armand Goșu vor figura doar în secțiunea Revista Presei. Pe surse, se pare că Armand Goșu nu mai este agreat de actuala conducere a MAE, și nici nu mai doresc să-i citească articolele.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22