La Ministerul Dezvoltării bugetul este cu 66% sub necesarul de finanțare pentru ceea ce s-a prognoza

Laurentiu Gheorghe | 07.11.2019

Ministrul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, Ion Stefan, a criticat joi modul in care a fost gandit bugetul de fosta guvernare bugetul ministerului, care este cu 66% mai mic decât cel „real

Pe aceeași temă

Ion Stefan a spus ca cea mai mare neregula pe care a gasit-o in minister este cea legata de buget, adica faptul ca a fost proiectat un buget cu 66% mai mic decat "cel real".

„Am stat de vorba cu Directia de buget si am constatat ca anul 2019 a adus ministerului, MDRAP sau cum s-a numit, un buget total gresit. Astazi mai avem un necesar de 66% de finantare, comparativ cu ce s-a prognozat si ce s-a prevazut in bugetul initial. Un buget gresit cu 66% este o realizare a fostului Guvern, este de necrezut ca s-a gandit si s-a conceput asa ceva pentru acest minister.

Noi vom face toate eforturile pentru ca UAT-urile, antreprenorii, sa poata primi sumele necesare pentru a-si achita facturile si obligatiile fata de parteneri pe contractele efectuate. Ministerul trebuie sa se tina de contractele semnate, avem nevoie de o alta relatie cu mediul de afaceri", a spus Ion Stefan, la preluarea mandatului.

Ministrul Lucrarilor Publice a mentionat ca una dintre prioritatile sale este realizarea conectarii gospodariilor taranesti la reteaua de gaze romanesti.

"In aceste prime doua zile de cand sunt in minister am efectuat platile catre UAT-uri in vederea achitarii facturilor emise de constructori, am transparentizat, prin publicare pe site, toate platile efectuate de catre minister. Aceste plati vor fi afisate zilnic pe site-ul ministerului, incepand de astazi. (...)

Chiar azi voi cere modificarea planului de audit in vederea realizarii unui control riguros al implementarii programelor si voi publica si raportul Curtii de Conturi, finalizat la minister in luna octombrie, pentru ca cetatenii sa cunoasca in detaliu activitatea ministerului", a declarat el.

Acesta a mentionat ca trebuie luate toate masurile pentru evitarea dezangajarii fondurilor europene si pentru solutionarea situatiilor care fac obiectul procedurilor de punere in intarziere sau de infringement. Potrivit acestuia, un obiectiv major al sau este eliminarea dezangajarii fondurilor europene in valoare de 306 milioane de euro pana la sfarsitul anului.

"Angajatii ministerului vor gasi un sprijin in mine atata timp cat prioritatea lor numarul 1 va fi munca in folosul cetatenilor platitori de taxe. Functionarii care dau dovada de implicare, eficienta, competenta nu trebuie sa se teama, in schimb cei care au fost insurubati in structurile ministerului prin sistemul 'PCR' - pile, cunostinte si relatii sunt invitati sa isi gaseasca locuri de munca in alta parte", a aratat el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22