La o zi de la legalizarea ridesharing-ului prin OUG, rușii de la YANGO intră pe piața românească

Dora Vulcan | 27.06.2019

Yandex, una dintre cele mai mari companii de tehnologie din Rusia, a intrat pe piața de ride-sharing în București și va concura cu Uber, Clever și Bolt.

Pe aceeași temă

Yandex s-a înființat în 1997 și are o capitalizare de 12 miliarde dolari, fiind listată la bursa din New York. Compania este un fel de Google, Amazon și Spotify al Rusiei.

Cât privește călătoriile comandate în România prin intermediul aplicației Yango, acestea pornesc de la prețul de 5 lei cu discount, care include rezervarea mașinii, o distanță de 3 km și o durată a cursei de 7 minute, a spus directorul general Andrei Voicu, responsabil pentru România și Moldova la Yango, citat de Hotnews.ro.

El a spus că lucrează doar cu ”companii, cu parteneri care de fapt și de drept au autorizație de transport, iar șoferii sunt ai lor și se conectează prin aceste flote”, spune Voicu.

”Acum concurența este liberă. Românii vor decide cu cine vor să meargă în București și nu numai. (...) Nu mai există niciun fel de discriminări”, a anunțat triumfător ministrul Răzvan Cuc, miercuri, după adoptarea ordonanței de urgență.

Platformele de ridesharing nu erau reglementate de 5 ani. PNL și USR au contestat în permanență urgența proiectului legislativ.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22