La semnalul lui Dragnea, ministrii Guvernului Dancila au renuntat la protectia SPP

E.b. | 30.01.2018

Viorica Dancila si ministrii din Cabinetul sau au renuntat la protectia Serviciului de Protectie si Paza (SPP), dupa ce Liviu Dragnea, liderul PSD, a spus ca Lucian Pahontu, directorul SPP, i-a transmis ca va fi "executat".

Pe aceeași temă

 

Initial, informatia a fost difuzata  de Mediafax, care cita surse politice, insa ulterior a fost confirmata de catre Codrin Stefanescu, secretarul general-adjunct al PSD, la Antena3.

 

In mod repetat, Liviu Dragnea l-a acuzat pe şeful SPP, Lucian Pahontu, ca se implica in politică, la un moment dat spunand despre seful SPP ca este un "personaj veninos".

 

Potrivit acestuia, lui Codrin Stefanescu, decizia este fireasca pentru ca "SPP in loc sa asigure siguranta demnitarilor, se ocupa de monitorizarea si spionarea lor."

 

"Am vorbit in ultimul an de implicarea SPP-ului si a domnului Pahontu in chestiuni de politica. Demnitari care sunt monitorizati, o baza de date care se strange la acest domn. Decizia este fireasca. In momentul in care acest SPP, in loc sa asigure siguranta demnitarilor, se ocupa de monitorizarea si spionarea demnitarilor si trimite informatii unui singur om care face analiza pe ele, nu e in regula", a spus Stefanescu, la Antena3.

 

Potrivit Mediafax, premierul Viorica Dancila a renuntat la serviciile SPP imediat dupa investitura, paza fiind asigurata de catre Jandarmeria Romana.

 

Aseara, Dragnea l-a acuzat din nou pe Pahontu, dupa investirea Guvernului Dancila.

 

"Este un coleg de-al nostru, Paul Stanescu - probabil ca de aia are si probleme acum sau poate ca este o simpla coincidenta - el a spus in mai multe intalniri publice in tara, la intalniri ale CExN, ca un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahontu care a spus ca nu vorbeste in numele dumnealui - eu cred ca vorbea doar in numele dumnealui - si a spus ca undeva prin martie eu o sa fiu executat si ca dumnealui sa stea deoparte ca o sa fie protejat si chiar o sa ajunga presedintele partidului", a spus Dragnea la Antena3.

 

Dragnea  a aratat ca, in situatia in care acelasi tip de discutie l-a avut Pahontu si cu Mihai Tudose sau cu Sorin Grindeanu, fostii premieri PSD, "putem incepe sa avem explicatii" pentru relatia tensionata a acestora cu partidul.

 

"Institutional, orice premier trebuie sa aiba contacte cu sefii unor astfel de institutii - si ma refer la SRI, la SIE si putin la SPP. Nu stiu la ora asta daca din partea acestor institutii a fost o influenta atat de mare care sa-i fi determinat si pe Sorin Grindeanu si pe Mihai Tudose sa evolueze intr-o astfel de relatie tensionata cu partidul si cu coalitia.

 

N-avem de unde sa stim acuma, dar asta nu inseamna ca pana la urma nu vom afla. In schimb, mai multi colegi mi-au zis ca seful SPP a fost implicat mai mult decat e cazul. Seful SPP-ului n-are de ce sa interactioneze cu premierul sau cu membri ai cabinetului", a mai spus Dragnea.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22