Lansarea candidaților PNL la europarlamentare, la summitul PPE. Rareș Bogdan, cap de listă

Redactia | 14.03.2019

Liberalii validează joi lista pentru europarlamentare care este deschisă de jurnalistul Rareș Bogdan, iar lansarea candidaților va avea loc sâmbătă, în cadrul summit-ului PPE de la București.

Pe aceeași temă

La evenimentul PPE participă și președintele Klaus Iohannis, au declarat, pentru HotNews.ro, surse liberale.

PNL și-a definitivat lista pentru alegerile din 26 mai, iar joi aceasta va fi aprobată în cadrul Biroului Executiv și al Biroului Politic Național.

Pe masa conducerii lărgite a PNL va fi pusă următoarea listă de candidați.

1. Rareș Bogdan, jurnalist Realitatea TV
2. Mircea Hava, primar Alba Iulia
3. Siegfried Mureșan, europarlamentar
4. Daniel Buda, europarlamentar
5. Adina Vălean, europarlamentar
6. Vasile Blaga, fost co-președinte PNL, fost președinte PDL
7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL
8. Gheorghe Falcă, primar Arad
9. Cristian Bușoi, europarlamentar
10. Marian Jean Marinescu, europarlamentar
11. Vlad Nistor
12. Mihai Țurcanu, europarlamentar.

Contactat de HotNews.ro, președintele PNL, Ludovic Orban, nu a făcut niciun comentariu referitor la numele de pe lista pentru europarlamentare. „Așa cum am mai spus, veți afla care sunt candidații PNL după ce aceștia vor fi validați în forurile statutare ale partidului”, a spus Orban.

Șeful PNL a precizat însă că lansarea candidaților va avea loc în cadrul summit-ului PPE de la București, eveniment la care vor participa președintele Klaus Iohannis și „viitorul președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber”.

Rareș Bogdan: „Eu sunt 50-50%”

Contactat de HotNews.ro, jurnalistul Rareș Bogdan a susținut, însă, că decamdată nu a luat decizia de a candida.

„Eu sunt 50-50% pentru că analizez în fiecare clipă ce pierd și cum pot ajuta dreapta să se bată cu monstrul ăsta PSD, dacă pot ajuta mai mult de pe baricada asta media unde publicul meu e uriaș și crește din cauza căderii altor baricade în zona TV sau pot ajuta mai mult mobilizând în zona politică, activ liberal și votanți liberali. Aș vrea să sprijin oricum ar fi tot ce înseamnă dreapta unită, PNL-USR-PLUS-PMP. Ăsta e desideratul meu, pentru că mi-e teamă că, dacă nu se întâmplă asta și PSD obține un scor foarte mare, peste 30%, nu va ezita să facă absolut orice, fac aproape orice și lucrurile pot deveni mult ai periculoase decât le vedem noi la ora actuală”, a spus Rareș Bogdan.

El răspuns, totodată, celor care l-au acuzat că vrea să plece la Bruxelles pentru bani sau imunitate, susținând că la Realitatea TV câștigă mai mult decât ar câștiga în Parlamentul European, iar „imunitatea nu mă interesează”.

„Mă întreb așa, dacă mâine sau sâmbătă când ar trebui aș face pasul acesta cine face ce fac eu astăzi pe Realitatea TV la Jocuri de putere, pentru că a devenit o oază. Uneori poate mergând mai departe decât jurnalismul, în zona militantă în anumite momente: OUG 13, 10 august, Congres 10 martie PSD. Cine va face lucrul ăsta pentru publicul ăla care e foarte numeros. Eu nu știu un coleg de-al meu care poate să facă și să aibă informațiile și forța mea și expunerea mea. Îți trebuie și o doză de curajul”, a mai spus Rareș Bogdan, precizând că decizia de a candida este una grea deoarece îi schimbă viața.

Liderii PPE, la București

Lansarea candidaților PNL va avea loc sâmbătă, la București, la summitul liderilor locali și regionali ai PPE.

La reuniune vor lua parte peste 150 de primari și lideri regionali din spațiul european, precum și aproximativ 3000 de aleși locali din România. La invitația lui Ludovic Orban, la eveniment vor participa președintele Klaus Iohannis, candidatul PPE pentru poziția de președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White, liderul grupului PPE în Comitetul Regiunilor, Michael Schneider, directorul campaniei PPE pentru alegerile din 2019, Dara Murphy.

În cadrul reuniunii, Manfred Weber va prezenta viziunea asupra viitorului Uniunii Europene și principalele linii ale programului PPE pentru președinția Comisiei Europene.

Totodată, cu ocazia acestui eveniment va fi prezentat Manifestul Regional și Local al PPE pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22