Lansarea lui Dăncilă: Ponta are frigiderul plin de urări/Barna înalt ca bradul/Iohannis cel toxic

Laurentiu Gheorghe | 12.10.2019

Lansarea lui Dăncilă în campania electorală are loc la Rompexpo în prezența a câteva mii de PSD-iști într-o atmosferă războinică, cu atacuri violente la contracandidați, de parcă ar fi rămas la guvernare.

Pe aceeași temă

Cu toate că s-a dorit o adunare care să demonstreze forța și determinarea actvului de partid pentru a se lupta și câștiga următoarele trei ture de alegeri, atmosfera de la Romexpo a fost lipsită de energie, aplauzele răsfirate și anemice, iar entuziasmul nu a însoțit evenimentul, așa cum se întâmpla în campaniile precedente ale partidului. Mesajul Vioricăi Dăncilă a fost slab mobilizator și nu a reușit să transmită forță, oricât s-a străduit premierul să strecoare des în discurs cuvintele „români”, „România” și „victorie.”

Câteva din momentele importante de la lansarea în cursa electorală a Viorică Dăncilă:

  • Apariția în sală a Vioricăi Dăncilă a avut loc pe piesa „Eye of the Tiger” interpretată de Survivor, la fel ca Congresul PSD 24 august, când a fost votată candidatul pentru alegerile prezidențiale.

  • Ca însemn electoral, Dăncilă s-a dotat cu o broșă „specială” - „inima românească”, pe care o va purta neîncetat toată campania electorală, „pentru că atunci când mergem pe un drum trebuie să avem o inimă românească”

  • Dăncilă s-a plâns de „forțele care vor distrugerea PSD” și pentru care moțiunea de cenzură „a fost doar primul pas dintr-un plan elaborat și meschinde a o scoate din Palatul Victoria.

  • Klaus Iohannis, cel mai „toxic" președinte, care „i-a sacrificat pe români din ambiția de a obține un nou mandat”.

  • Cei care se opun PSD sunt uniți de „ură”, „îi ține împreună setea de putere, ipocrizia” și sunt o „adunătură de profitori”, „impostori și mitomani”, „gașcă de amatori”.

  • Olguța Vasilescu a spus că lui Ponta, „noi i-am umplut frigiderul de mesaje” pentru că este un trădător. Iar „Barna este un bărbat înalt ca bradul şi mai era ceva cu gardul, dar nu-mi mai amintesc ce”, a completat fostul primar din Craiova.

  • „Noi, cei ai lui Ștefan cel Mare votăm Viorica Dăncilă președinte”Marius Bud

  • „Nu contează de câte ori cazi, important e de câte ori poţi şi ştii să te ridici”Gabriela Firea

    Mitingul organizat sâmbătă dimineață la Romexpo, care urmărește reîncărcarea Vioricăi Dăncilă, după trecerea social-democraților în opoziție sub sloganul „Bunăstare pentru toți”. Vineri, după ce s-au certat prin birourile din Parlament și Vila Lac, în formate de CEx restrâns, sau lărgit, PSD-iștii au încheiat un armistițiu până după alegerile prezidențiale, în care Dăncilă pleacă cu șansa a doua, dacă nu a treia sau a patra, ceea ce a nemulțumit profund nucleul dur al social-democraților.

Totuși, trecerea moțiunii de cenzură a făcut o victimă, Mihai Fifor, fiind înlocuit din poziția de coordonator al campaniei electorale cu baronii locali, care vor avea grijă de mobilizarea activiștilor din teritoriu, mai ales la nivelul primarilor.

La mitingul de la Romexpo, Olguța Vasilescu a avut un discurs dur, ieșind chiar din limitele bunului simț când a făcut referiri la „dușmanii” PSD-ului: „Ponta a spus că a primit mesaje de la colegi din PSD după moţiune. Eu zic să se uite în frigider, acolo va găsi urările noastre. Dan Barna, un bărbat înalt ca bradul şi mai era ceva cu gardul dar nu-mi mai amintesc ce”, a spus Olguța de la tribună.

Punctajul PSD, cu tăierile de salarii și absența lui Iohannis a revenit în fiecare luare de cuvânt: „O să vadă cât de curând că o să li se taie veniturile. O să vadă că o să se trezească sâmbătă dimineaţă pentru că nu mai e zi liberă. Vom avea noul Guvern marţi, pentru că luni este ultima zi de lucru pentru Iohannis, iar miercuri este prima zi de lucru. Vor tăia pensii şi salarii. Am pierdut guvernarea din cauza unui trădător: Victor Ponta ( sala începe să huiduie). Olguţa Vasilescu continuă: Aşa merită”.

Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a preluat din sloganele strigate pe la mitingurile PSD din perioada Dragnea, când îi urau „Liviule să fii tare cum a fost Ștefan cel Mare”. Sâmbătă, Budăi a promis că „noi cei ai lui Ștefan cel Mare votăm Viorica Dăncilă președinte”.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu consideră că cea mai mare calitate a sa, e cea de membru PSD încă din 1996, calitate pe care o va pierde doar când „voi merge la loc cu verdeață”. Cel care cu doar o zi înainte era unul dintre puciștii care doreau sa mazilească conducerea partidului, acum se declară „unul dintre pilonii unităţii acestui partid”. Bineînțeles, până la următoarea ocazie de puci.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a continuat cu pildele, spunând despre Viorica Dăncilă că „Nu contează de câte ori cazi, important e de câte ori poţi şi ştii să te ridici. Nu fiți riști!” Despre Iohannis, și Firea a urmat punctajul PSD: „Avem un preşedinte de ţară care pleacă foarte des în concediu, care pleacă capul când negociază pentru noi şi îţi pleacă capul atunci când îl întrebăm ce a făcut în ultimii cinci ani, pentru că nu a făcut. Oamenii de tip nou? În Bucureşti USR este condus de cineva care a făcut poliţie politică. Avem nevoie de un preşedinte cu normă întreagă, nu de un preşedinte mereu în concediii.”

La rândul ei, candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a venit cu o broșă „specială” despre care spune că este „inima românească” și că o va purta până la alegerile prezidențiale.

„Este o broșă specială. Se numește inima românească. Sper ca fiecare să poarte această broșă în campanie și după, pentru că atunci când mergem pe un drum trebuie să avem o inimă românească”, a declarat Viorica Dăncilă.

Principalele declarații ale Vioricăi Dăncilă:

Vă mărturisesc că discursul pregătit pentru astăzi arăta altfel până joi

Mă bucur din toată inima să văd că avem în continuare energie de luptător în partidul nostru

Să nu vă îndoiți de puterea pe care o avem

E nevoie să stăm uniți și să luptăm umăr la umăr

Nu vor fi simple bătălii de campanie, va fi un adevărat război

De fiecare dată când au crezut că ne-au înfrânt ne-am întors mai puternici, mai organizați

Aceste forțe cu care noi luptăm acum vor distrugerea PSD, vor dispariția noastră ca partid. E singura lor miză

Credeți că își doresc să guverneze, i-ați văzut interesați să preia guvernarea?

Pentru ei nu căderea Guvernului a fost miza, ci dispariția PSD, iar această moțiune a fost doar primul pas dintr-un plan elaborat și meschin

Vor regreta, pentru că vor fi curând taxați la vot

Vedem deja că au început cu greaua moștenire. Au trecut 2 zile și deja au început să-și pregătească terenul pentru eșec, pentru că vor eșua, așa cum au eșuat și la Cotroceni

Această alianță de moment se va destrăma curând, pentru că nu îi unește nicio viziune, îi urăște ura

Nu-i unește nimic bun, îi ține împreună setea de putere, ipocrizia și dorința de a vedea partidul nostru la pământ

Dar nu vor reuși, ne-au deschis calea spre o luptă fără bariere împotriva lor, a impostorilor, a mitomanilor

Nu vom înceta să luptăm contra lor, a celor care vor să aducă ură și răzbunare

Un vot împotriva PSD nu îi va ține împreună, iar noi vom fi tot acolo să înlăturăm această adunătură de profitori

Nimeni nu va reuși să ne distrugă, oricâți Iohannis, Ponta sau Tăriceanu vor mai fi

Să le arătăm forța Partidului Social Democrat. PSD va învinge

Voi lupta în această campanie pentru a scăpa România de cel mai toxic președinte pe care l-a avut vreodată

Un președinte care și-a bătut joc de Constituție, a aruncat România în haos, nu a făcut nimic bun pentru români

A sacrificat românii din ambiția unui nou mandat

Avem datoria să înlăturăm acest personaj dispus să facă rău propriului popor pentru interesul lui

Vă spun din inima unui român: eu nu renunț, eu nu mă dau bătută în fața acelora care vor să ne doboare

O să lupt cu toată forța împotriva lor - acești bărbați ascunși la Cotroceni sau în Palatul Parlamentului

Viorica Dăncilă le-a vorbit pesediștilor și despre cele prioritățile ei dacă ajunge la Cotroceni, din care ar vrea să facă "o cameră de gardă pentru România":

Candidatura mea este acum despre așteptările și speranțele fiecărui român. Este despre bunăstare pentru toți și creștere pentru România.

Este despre a face din Administrația Prezidențială casa tuturor românilor. Este despre modul în care ar trebui să fie aleșii noștri.

Este despre a fi președinte cu sufletul, cu gândul și cu fapta pentru fiecare român.

Despre a nu lăsa pe nimeni în urmă la finalul fiecărei zile. Eu cred în lupta de zi cu zi a fiecărei instituții e de a rezolva problemele cetățenilor.

Cred în România fără duble standarde față de diferite categorii sociale, în care soluțiile de tăieri de pensii și salarii să nu se mai întâmple niciodată.

Cred în educație și servicii medicale de top. Cred în ordine și siguranță pentru fiecare român. Cred în România în care cinismul speculării dramelor românilor este taxat profund.

Președinția României a fost prea mult un turn de fildeș în care aleșii s-au ascuns de popor, a fost un buncăr al jocurilor de culise. Îmi doresc să transform administrația prezidențială într-un model al transparenței

Voi lucra pentru o societate în care nimeni nu e lăsat în urmă. Voi susține incluziunea socială reală. Câștigurile devin mai mari pentru societate, dacă nu se intervine din timp, dacă nu există un consens politic pentru creșterea calității vieții tuturor românilor. Toți românii trebuie să se bucure de dezvoltarea țării.

Voi promova performanța economică în tandem cu cea socială. Avem nevoie de proiecte ample și curajoase, de infrastructură la nivel local și național.

Nu voi negocia democrația la nivel național, european sau internațional. E datoria mea ca președinte să apăr și să promovez modele democratice, atât în politica internă, cât și în cea internațională.

Politica externă - România va găzdui cel puțin o instituție oficială europeană de prestigiu, precum și organizații relevante în domeniul cercetării, educației și culturii

Transparența instituției - ă voi asigura că Palatul Cotroceni și Administrația Prezidențială vor funcționa 24 de ore din 24 de ore, 7 zile din 7.

Văd instituția prezidențială ca pe o cameră de gardă mereu deschisă. Voi aduce cu mine o echipă de experți și profesioniști, oameni care vor să lucreze din toată inima pentru România și pentru români.

Victorie și Dumnezeu să ne ajute!

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22