Laszlo Borbely, despre redeschiderea dosarului de coruptie: Nu stiu nimic, nu am primit o informare oficiala

T.d. | 12.01.2015

Pe aceeași temă

Laszlo Borbely a declarat, luni, ca nu are informatii despre redeschiderea dosarului in care era acuzat de trafic de influenta, el subliniind ca nu a primit o informare oficiala in acest sens. Inalta Curte a confirmat decizia procurorilor DNA Oradea de a redeschide ancheta in cazul lui Borbely, vicepresedintele politic al UDMR fiind acuzat de luare de mita, potrivit Mediafax.

Borbely a declarat, luni, că nu a primit nicio informare oficială în acest sens.

"Nu ştiu nimic. Nu am primit niciun fel de informare oficială. Altceva nu vreau să comentez", a spus Borbely.

Instanţa supremă a confirmat, luni, decizia procurorilor DNA Oradea de redeschidere a anchetei în dosarul fostului ministru al Mediului Borbely Laszlo, în care este acuzat că ar fi luat mită pentru intervenţii în vederea atribuirii unor contracte.

"În temeiul art. 335 alin. 4 Cod procedură penală, confirmă redeschiderea urmăririi penale dispusă prin ordonanţa din 05 ianuarie 2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Oradea, în dosarul nr.657/II.2/2014. Definitivă", se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Soluţia de neîncepere a urmăririi penale în cazul deputatului UDMR Laszlo Borbely, în dosarul de trafic de influenţă al acestuia, a fost revocată de procurorii DNA Oradea, care au reluat cercetările privind suspiciunea că fostul ministru al Mediului a luat mită pentru intervenţii în vederea atribuirii unor contracte.

La rândul său, avocatul deputatului UDMR, Gheorghiţă Mateuţ, spunea că DNA Oradea nu a informat în niciun fel - telefonic, în scris sau verbal - revocarea soluţiei de neîncepere a urmăririi penale în cazul clientului său.

Potrivit prevederilor noului Cod de procedură penală, când se dispune revocarea unei soluţii de neîncepere a urmăririi penale, procurorul de caz trebuie să solicite unei instanţe competente confirmarea redeschiderii urmăririi penale. Dat fiind faptul că Borbely este deputat, instanţa competentă în acest caz este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

DNA a dispus, în 14 ianuarie 2014, neînceperea urmăririi penale (NUP) în cazul lui Laszlo Borbely, întrucât Camera Deputaţilor nu a încuviinţat urmărirea penală a fostului ministru al Mediului, în acelaşi dosar fiind trimişi în judecată fostul lui consilier şi doi administratori de firme, pentru cumpărare de influenţă.

Dosarul este judecat de Tribunalul Satu Mare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22